I dokumentarserien «Baneheia – kampen om sannheten», som ble vist på discovery+ og TVNorge i vinter, hadde teamet bak kartlagt alle vitnene i det som blir beskrevet som en av Norges mest rystende drapssaker, i tillegg til å ha gjort nye funn. Nå er det klart at dokumentarseriens første sesong får en oppfølger.

Discovery skriver i en pressemelding at redaksjonen har fulgt gjenopptakelsesprosessen tett og ønsker å belyse flere temaer i nye episoder.

– «Baneheia – kampen om sannheten» er en svært grundig og viktig dokumentarserie, som ble produsert og publisert før Gjenopptakelseskommisjonen hadde ferdigbehandlet Viggo Kristiansens sak. Serien gir innblikk i sentrale vurderinger gjort underveis i Baneheia-saken av politi, påtalemyndighet, domstoler og media, slik at publikum bedre kunne forstå hva som lå til grunn for prosessen som førte til domfellelsen. Vi fulgte også familien til Viggo Kristiansen i deres kamp for å få saken gjenopptatt, sier ansvarlig redaktør i TVNorge og discovery+, Espen Skoland.  

– Nå, etter Gjenopptakelseskommisjonens konklusjon, er det fortsatt tematikk som ikke er belyst. Journalistene har gjort et omfattende arbeid i sine undersøkelser, og det er flere momenter som fortjener en bred offentlig eksponering. Derfor har vi nå besluttet å videreføre redaksjonens arbeid og planlegger en oppfølger, sier Skoland.  

– Redaksjonen har fulgt prosessen opp mot gjenopptakelsen over lang tid, og kommer til å fortsette å følge saken tett fremover mot det som enten blir en ny hovedforhandling eller en påstand om frifinnelse. Vi har gravd oss dypt ned i saken, og kommer til å fortsette å formidle fakta nøkternt, og holde fokus på hva vi som samfunn kan lære av saken, sier Lillesund.

Nå er det klart at serien får en oppfølger.  Discovery skriver i en pressemelding at redaksjonen har fulgt gjenopptakelsesprosessen tett og ønsker å belyse flere temaer i nye episoder.

– «Baneheia – kampen om sannheten» er en svært grundig og viktig dokumentarserie, som ble produsert og publisert før Gjenopptakelseskommisjonen hadde ferdigbehandlet Viggo Kristiansens sak. Serien gir innblikk i sentrale vurderinger gjort underveis i Baneheia-saken av politi, påtalemyndighet, domstoler og media, slik at publikum bedre kunne forstå hva som lå til grunn for prosessen som førte til domfellelsen. Vi fulgte også familien til Viggo Kristiansen i deres kamp for å få saken gjenopptatt, sier ansvarlig redaktør i TVNorge og discovery+, Espen Skoland.  

– Nå, etter Gjenopptakelseskommisjonens konklusjon, er det fortsatt tematikk som ikke er belyst. Journalistene har gjort et omfattende arbeid i sine undersøkelser, og det er flere momenter som fortjener en bred offentlig eksponering. Derfor har vi nå besluttet å videreføre redaksjonens arbeid og planlegger en oppfølger, sier Skoland.  

Produsent Kelly Lillesund i Monster, som produserer dokumentarserien for discovery+ og TVNorge, sier at Baneheia-saken er en viktig sak å belyse journalistisk, og at den utløser mange interessante refleksjoner rundt rettssikkerhet.

– Redaksjonen har fulgt prosessen opp mot gjenopptakelsen over lang tid, og kommer til å fortsette å følge saken tett fremover mot det som enten blir en ny hovedforhandling eller en påstand om frifinnelse. Vi har gravd oss dypt ned i saken, og kommer til å fortsette å formidle fakta nøkternt, og holde fokus på hva vi som samfunn kan lære av saken, sier Lillesund.