Dagens Næringsliv avsløring av Equinors enorme tap i USA vakte oppsikt i mai i fjor. Nå er saken belønnet med Skup-prisen, som ble delt ut av juryleder Bernt Olufsen på et heldigitalt arrangement fredag kveld.

Det er journalistene Marie Melgård, Morten Ånestad, Lars Backe Madsen, og Terje Erikstad som får prisen.

Med sine detaljerte og oppsiktsvekkende avsløringer om Equinors USA-satsing, vil selskapets omdømme for all ettertid blande seg med famøse bilder av overprisede kalkuner og blinkende røde regnskapstall.

«Med sine detaljerte og oppsiktsvekkende avsløringer om Equinors USA-satsing, vil selskapets omdømme for all ettertid blande seg med famøse bilder av overprisede kalkuner og blinkende røde regnskapstall», skriver juryen i sin begrunnelse.

I tillegg til hovedprisen, vanket det Skup-diplom på NRK og saken «De feilopererte», Aftenposten og saken «SMS-ene som åpnet grensene» og VG og saken «Da Norge stengte ned».

Her kan du lese alle begrunnelsene.