Johan Ailo Kalstad er ansatt som ny direktør for NRK Sápmi og går dermed også inn i NRKs toppledergruppe.

Han kan kommer fra jobben som direktør ved Sámi allaskuvla - Samisk høgskole, og har tidligere jobbet for Geelmuyden Kiese, Statkraft og NRK Sápmi. 

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i stillingen, og til å jobbe sammen og bli kjent med alle de dyktige medarbeiderne i NRK Sápmi og hele NRK. Denne jobben ser jeg på som en veldig meningsfull utfordring og jeg er spent på alt vi kan få til sammen, sier Kalstad i en pressemelding.

- Hele NRK med NRK Sápmi i spissen har et svært viktig samfunnsoppdrag knyttet til bevaringen så vel som utviklingen av de samiske språkene og samisk kultur og samfunnsliv. Jeg ser virkelig frem til å bidra slik at dette oppdraget oppfylles på en god måte og til å utvikle NRK Sápmi videre, sier han.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier i meldingen at han er glad for at Johan Ailo Kalstad takket ja til jobben.

- Jeg er overbevist om at han kan videreutvikle organisasjonen og løfte NRKs samiske oppdrag videre. Også det samiske innholdet møter forventninger om høyere kvalitet og er utsatt for konkurranse fra hele verden. Bare gjennom å lage innhold som engasjerer og brukes gjør vi en god jobb for samisk kultur og språk, sier Thor Gjermund Eriksen.

Stillingen har tidligere vært besatt av Mona Solbakk, og Eriksen takker henne for en fremragende jobb gjennom seks år.