Søndag hadde TV 2 premiere på dramaserien «Bortført», som er et samarbeid mellom TV 2, Netflix og den israelske kringkasteren HOT, og produsert av norske Monster. Handlingen er lagt til Sinaiørkenen, der 24 år gamle Pia, spilt av Andrea Berntzen («Utøya»), blir kidnappet av IS sammen med to israelere. Anneke vonder Lippe («Øyevitne») og Anders T. Andersen («Mammon») spiller foreldrene hennes, som var involvert i arbeidet med Oslo-avtalen i 1993.

Les mer: TV 2 klar med nytt IS-drama

Første episode har så langt blitt sett av 480.000. I overkant av 100.000 av dem har på strømmetjenesten TV 2 Sumo. Andre episode, som foreløpig kun er tilgjengelig på Sumo, er sett av 116.000.

- Det er jeg fornøyd med. Denne typen innhold bygger seg over tid, sier programredaktør Katrine Haldorsen, som understreker at det er en spenningsserie de har laget, og ikke et politisk drama.

TV 2 har nemlig ikke fått spesielt god drahjelp av anmelderne. «Det beste med «Bortført» er at episodene er relativt korte», skriver VGs anmelder Morten Ståle Nilsen og gir dramaserien terningkast to basert på fire av ti episoder. NRK og Aftenposten har begge landet på terningkast tre, mens Dagbladet strekker seg til terningkast fire.

«Blandingen av personlige kriser og høyt storpolitisk spill gjør historien identifiserbar, og gir den samtidig et skinn av viktighet. Alt dette er på plass», skriver Marie Kleve i Dagbladet.

De negative tilbakemeldingene preller av på TV 2s programredaktør.

- Nei, anmeldere kommenterer ikke jeg på. De er i sin fulle rett til å si det de vil. Vi er utrolig fornøyde med at det er blitt en utrolig god spenningsserie, Dette har ikke vært lett å få til, det er mange som samarbeider her, men jeg er glad for at vi virkelig fikk det til og har produsert denne serien under vanskelige omstendigheter, sier Haldorsen.