VG satser i bokmarkedet. Sammen med sitt heleide managementselskap Max Social varsler de flere boknyheter i tiden fremover.

- Vi har allerede en sterk merkevare, og vi er stadig på jakt etter å bruke kunnskapen vi har til å utvikle nye produkter og tjenester som kan engasjere flest mulig. Å gå inn i forlagsbransjen er derfor en helt naturlig satsing slik vi ser det, også fordi vi i flere år har arbeidet nettopp med å utvikle en større bredde i utgivelsene på papir, sier Audun Solberg, som er redaktør og direktør for VGs printutgivelser, i en pressemelding. 

Han gir bokformatet gir VG mulighet til å fortelle lengre historier.

– Vi har mange historier vi ønsker å fortelle og mye innhold som passer naturlig inn i bokformat. Vi ønsker å spille på de styrkene vi har redaksjonelt og kommersielt for å lage utgivelser som er lett tilgjengelige og har bred appell hos lesere og kjøpere, sier Solberg.

Influencer-byrået Max Social ble etablert av VGTV i fjor og ledes av Marte Stinessen Schei, som kommer fra Brandpeople.

De har profiler som Morten Hegseth, Ida Fladen, Sandra Lyng, Marcus & Martinus, Christine Dancke, Kristin Gjelsvik og Vegard Harm i stallen.

- VGs forlagssatsning har akkurat det som skal til for å kunne være en attraktiv partner for profiler som ønsker å bruke bokformatet til å nå ut. Max Social jobber med å utvikle merkevare-universene til våre profiler, og da er det mange gunstige synergier som oppstår ved å lage bøker i eget hus. Det er spesielt spennende å se på alle mulighetene Schibsted distribusjon gir oss, i tillegg til gode samarbeidspartnere i dagligvarehandelen. Vi gleder oss til å presentere første forfatter ut og lover at den nyheten kommer snarlig, sier Marte Stinessen Schei.

Les mer: VG starter influencer-byrå: - Har et knallsterkt lag