Saken blir oppdatert. 

Etter nesten 13 år er sportsankeret til TV 2, Julie Strømsvåg (39), klar til å forlate kanalen. For i forbindelse med at det svenske TV-konsernet Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen) har sikret seg en rekke attraktive sportsrettigheter, er TV3- og Viaplay i gang med å bygge opp et nytt lag på sporten.

I morgen presentere Nent-gruppen sine planer for sportssatsingen som inkluderer fotball, håndball og en rekke vintersporter.

TV-profilen kunne selv ikke bekrefte overgangen for VG torsdag, men VG vet at Strømsvåg har hatt sin siste arbeidsdag i TV 2, og at hun skal presenteres som Nent-gruppen nye tilskudd på et digitalt vintersportstreff fredag.

Verken sportssjefen i Nent-gruppen, Kristian Oma, eller TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen vil kommentere opplysningene. Ifølge Medier24 skrev Strømsvåg dette på TV 2s egne intranettsider i dag. 

- Jeg trodde jeg var en av de som aldri kom til å skrive «avskjedsbrevet». «Takk for alt»-hilsenen. Den kjipe greia der. Men her kommer det. For nå har jeg valgt å slutte i TV 2. Fra og med 1. april er jeg ikke lenger ansatt i Sporten. Når vintersporten er i gang på Nent sine kanaler fra høsten, blir jeg å se i studio der, sier hun i meldingen på kanalens intranett.

Strømsvåg har vært en TV 2s mest profilerte programledere og reportere siden hun begynte i kanalen vinteren 2008. Hun har de siste årene blant annet ledet TV 2s fotball VM- og EM-sendinger fra Kontraskjæret i Oslo.