Den nye store dramaserien «What Happened in Oslo», som er et samarbeud mellom TV 2, Netflix og den israelske kringkasteren HOT, har fått norsk tittel og premieredato. «Bortført», som den skal hete her hjemme, får premiere på TV 2 og TV 2 Sumo 11. april.

Kyrre Holm Johannessen og israelske Ronit Weiss-Berkowitz har skrevet manuset til thrillerdramaet som foregår på norsk, engelsk, hebraisk og arabisk.

Handlingen er lagt til Sinaiørkenen, der 24 år gamle Pia, spilt av Andrea Berntzen («Utøya»), blir kidnappet av IS sammen med to israelere. Anneke vonder Lippe («Øyevitne») og Anders T. Andersen («Mammon») spiller foreldrene hennes, som var involvert i arbeidet med Oslo-avtalen i 1993 og som derfor har kontakter i Midtøsten de tar i bruk for å få datteren fri.

- Selv om serien utspiller seg i forskjellige land, med forskjellige kulturer, så handler den først og fremst om mennesker som gjør alt de kan for å overleve, for å redde barna sine, det de setter høyest av alt. Og om hvordan hemmeligheter blir vanskeligere og vanskeligere å komme seg ut av, hvis du først har begynt å lyve, sier Kyrre Holm Johannessen i en pressemelding.

Thrillerdramaet ble spilt inn i Oslo, Eidsvoll, Tel Aviv, Jerusalem, Dødehavet og Eilat, og er produsert av norske Monster Scripted, i samarbeid med israelske Drama Team. Produsent i Monster Scripted er Brede Hovland

Regissører er Stian Kristiansen («Mannen som elsket Yngve», «Heimebane», «Heksejakt»), og israelske Uri Barbash («Beyond the Walls», «One of Us»). 

- I «Bortført» utforsker vi hvor langt vi mennesker er villige til å gå for å beskytte oss selv og våre hemmeligheter, og å redde dem vi elsker. TV 2 jakter alltid etter de beste historiene, og dette er et thrillerdrama som vi er stolte av og som vi gleder oss til å vise til det norske folk, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.