Det tredje største mediekonsernet i Norge, Polaris Media, med aviser som Adresseaviasen Harstad Tidende, Sunnmørsposten og svenske Stampen Media i porteføljen er et godt kjøp, hvis du spør aksjeanalytiker Øyvind Mossige i Sparebank1 Markets. For de største verdiene ligger imidlertid ikke i disse avisene. Polaris Media eier ti prosent av Finn.no og 34 prosent av Helthjem Netthandel.

– I vår analyse har vi økt verdsettelsen av Finn.no til 23,7 milliarder kroner, noe som utgjør 48 kroner pr. aksje for Polaris Media. I tillegg har vi inkludert eierandelen i Helthjem Netthandel, som står for rundt 14 kroner pr. aksje. Du får dermed medievirksomheten gratis, sier Øyvind Mossige til Finansavisen.

Les også: Korona-prising øker Finn-verdiene med nesten fem milliarder: - Ikke overrasket

Polaris-aksjen omsettes i dag på Oslo Børs for i overkant av 60 kroner, men Mossige mener medievirksomheten i tillegg til eierandelene i Finn.no og Helthjem forsvarer en kurs på 80 kroner.

Polaris' medievirksomhet har i dag 575.000 betalende abonnenter og omsetter for rundt 3,5 milliarder kroner.

- Konsernet har vært gjennom en krevende omstilling fra papir til digitale produkter, og har greid å få ned kostnadene. Å få inn et nytt digitalt abonnement koster lite så skalafordelene er store. I Polaris Media finner man flere av de beste lokalavisene. Bor du i Trondheim er det Adresseavisen som gjelder, sier Mossige til næringslivsavisen.

Les også: Polaris Media med økt omsetning og resultat i 2020