Det er snart to år siden Nordic Entertainment Group slapp bomben om at de kupper de nordiske medierettighetene til en stor del av de mest populære vinteridrettene fra NRK førstkommende sesong.

Nent Group har sikret seg VM i alpint og nordiske grener i 2023 og 2025, samt verdenscup i alpint, langrenn, kombinert og hopp fra 2021 til 2026. Etter det Kampanje har erfart, har Nent Group betalt opp mot én milliard kroner for rettigehtene på det norske markedet.

I dag kunne Nent Group også offentliggjøre at de har sikret seg FIS-rettighetene i Sveits de neste fire årene.

- Blant de mest attraktive
Det skjer samtidig som Nent Group endelig kunne løfte sløret på sin vinersportsatsing og profilene som skal fronte den når de går i gang når verdenscupen for langrenn starter i slutten av november.

- Disse rettighetene er blant de mest attraktive som finnes i Norge og Sverige, og det er rettigheter som ikke helt har fått ut potensialet på strømme-TV og som nå får nyte fordelene av å være i en kommersiell sammenheng, det tror jeg er viktig for idretten fremover, sier konsernsjef Anders Jensen i en digital presentasjon som ble sendt på TV3, Viafree og Viaplay fredag.

Les også: Slutt på TV-konflikten - Nent og Telia enige om ny avtale

Fra TV 2 og NRK til Nent
Viaplay vil være hjemmet for alt av vintersport, mens TV3 blir hovedkanal for langrenn og kombinert. Alpint, hopp, snowboard, freeski og freestyle vil veksle mellom TV3 og V Sport 1.

Flere av profilene som skal presentere sporten på skjermen har blitt kjent i dagene og timene før lanseringen, men fredag kunne Nent Group bekrefte navnene.

Julie Strømsvåg blir programleder for vinterstudiosendingene sammen med Ørjan Bjørnstad. I tillegg er det klart at Åge Skinstad og Jan Christian Bjørn skal kommentere langrenn. Tidligere OL- og VM-vinner i alpint, Kjetil André Aamodt, er klar som ny ekspert, mens Andreas Toft og Marius Arnesen også blir en del av alpint-teamet.

- Dette blir veldig spennende. Vintersport har vært livet for meg: Jeg er oppvokst med det på tv, selv vært en del av sirkuset, og fått jobbe med det etter karrieren. Når det nå er nye rettighetshavere er jeg heldig som får være med videre på ferden. Dersom jeg kan fortsette å gjøre en jobb for vinteridretten - og spesielt alpint - og folk synes det er hyggelig å se på, synes jeg det er veldig moro. Derfor ønsker jeg å ta vinteridretten enda et steg med Nent, sier Aamodt i en pressemelding.

- Jeg gleder meg stort til å få være en del av vintersatsingen og vinterstudio som betyr så mye for så mange. Når vi får æren av å formidle en del av den norske folkesjela blir det fullt fokus på å gi seerne et godt sted å være, sier Strømsvåg.

Nent Group bygger for tiden nye TV-studioer i Oslo og Stockholm og lover TV-grafikk i verdensklasse.