Konserndirektør for forretningsområdet Next i Schibsted, Raoul Grünthal, forlater selskapet etter 15 år. Han har tidligere vært administrerende direktør for Svenska Dagbladet, konsernsjef for Schibsted Sverige og leder for Schibsteds mediedivisjon. 

– Jeg har hatt en fantastisk reise i Schibsted, i et konsern som er i konstant utvikling. Og hele tiden har jeg vært drevet av en tro på at entreprenørskap og intraprenørskap er en helt sentral driver for konsernets langsiktige verdiskaping og vekst. Selskaper som Finn, Blocket, Prisjakt, Leboncoin og Lendo er eksempler på hvilken innovasjonskraft som kan oppstå i slike miljøer – og hvilken magi som skapes når de kobles med Schibsteds styrker og evner, sier Raoul Grünthal i en pressemelding. 

Les også: - Å vurdere gründeren er nesten like viktig som å vurdere ideen

De siste årene har ha ledet konsernets satsing på finansielle tjenester, samt den voksende distribusjons- og venture-virksomheten i Schibsted. 

– Jeg forlater et offensivt Schibsted, med en sterk drivkraft for vekst og et kompromissløst fokus på brukerne. Jeg har fått oppleve den digitale transformasjonen innen mediebransjen på nært hold, jeg har fått være med å utvikle og forme vår venture satsing og jeg har fått være med på en massiv internasjonal ekspansjon av digitale markedsplasser – som endte med børsnoteringen av Adevinta. Dessuten har jeg fått jobbe med utrolig mange dyktige kolleger i løpet av disse årene, så Schibsted vil alltid bety noe spesielt for meg, sier Grünthal.

- Veldig visjonær og strategisk
Grünthal fortsetter i dagens rolle frem til 1. juli, og vil deretter være tilgjengelig for konsernet som rådgiver ifølge meldingen.

- Raoul har i løpet av sin tid i Schibsted gjort en formidabel innsats i flere ulike roller. De siste årene har han ledet et område som har levert sterk vekst og gode resultater, så alt ligger nå til rette for å bygge videre på dette solide arbeidet, sier Schibsteds konsernsjef, Kristin Skogen Lund.

Les også: Mer i lønningsposen til Schibsted-sjefene - Skogen Lund dro inn over ti millioner

- Raoul er en veldig visjonær og god strategisk tenker. I konsernledelsen har jeg spesielt satt pris på hans kombinasjon av solid erfaring og evne til å tenke utenfor boksen. Hans kloke observasjoner fungerer ofte som et nyttig bidrag til resten av gruppen, fortsetter hun.

Schibsted-sjefen varsler en avklaring av en ny ledelse av Next før sommeren.