Mandag gikk startskuddet for «Påskelabyrinten» på NRK P1 og P1+. Programmet har vært på lufta i 34 år og har blitt en helt naturlig del av påsken for mange nordmenn.

Gårsdagens episode hadde en dekning på 687.000 på P1 og P1+ og en markedsandel på 55,3 prosent av alle radiolytterne i tidsrommet.

Det er riktig nok noe ned fra samme dag i fjor, da programmet hadde en dekning på 750.000 lyttere, men noe av nedgangen kan kanskje forklares med at «Påskelabyrinten» i år for første gang også vises på TV på NRK1.

Det var det 119.000 som fikk med seg i går, noe som ga en andel på 43,6 prosent.

- Det må være en god start, sier kanalsjef i NRK P1, Bjørn Tore Grøtte når Kampanje ringer.

Han mener tallene sier mye om posisjonen både programmet og programleder Viggo Valle har opparbeidet seg hos det norske folk gjennom disse 34 årene.

- Totalen er formidabel med så høy markedsandel både på radio og TV, også med tanke på hva slags program dette er. Dette er ikke kjapp-kjapp radio, det er kunnskapsquiz med geografi og historie, uten innslag av musikk, annet enn det som er redaksjonel betinget, fortsetter Grøtte.

- Etter 33 år på radio, hvorfor måtte dette programmet på TV nå?

- Det som er så imponerende med «Påskelabyrinten» er at det alltid har en form for utvikling, til tross for at det har gått så lenge. Det finnes en nettquiz med en animert versjon av Viggo, og nå finnes det en TV-versjon. Det er et program som har utviklet seg til tross for at den er tradisjonsbundet, så det er helt naturlig at også NRK1 vil ta del i den sterke merkevaren.