Torsdag var kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK og Olav T. Sandnes i TV 2 på plass i «Debatten» på NRK1 for å forsvare sine roller som rettighetshavere av fotball-VM i Qatar i 2022.

Der avslørte Eriksen summen allmennkringkasterne har betalt for rettighetene til mesterskapet, som har blitt enda mer kontroversielt etter at The Guardian skrev at 6.500 arbeidsinnvandrere har dødd under oppbyggingen i Qatar.

- Dette er en ganske stor avtale for hele Norden, som SVT har gjort på vegne av oss alle, og jeg vil tro at hele VM for TV 2 og NRK til sammen koster omtrent 100 millioner kroner. Det er omtrent som en halv dramaserie, sa Eriksen.

NRK-sjefen mente programleder Fredrik Solvang antydet at det var enorme summer inne i bildet.

- Det er selvsagt mye penger, men når du hele tiden trekker frem det, får seerne for seg at det er snakk om milliarder, og det er det ikke, fortsatte Eriksen.

Som Kampanje skrev forrige uke, sendte NRK og TV 2 en felles henvendelse til FIFA etter The Guardian avsløringer. På «Debatten» fortalte TV 2-sjef Olav T. Sandnes at FIFA i sitt svar hevder at tallene fra The Guardian ikke stemmer og at det riktige tallet er 37.

Verken NRK eller TV 2 vil ta til orde for en boikott av mesterskapet.

- Uavhengig av våre senderettigheter vil NRK selvsagt drive kritisk journalistikk på Qatar og Fotball-VM. NRK har sammen med en bred norsk presse satt et kritisk søkelys på arbeidsforholdene i Qatar i en årrekke, sa sportsredaktør Egil Sundvor i NRK til Kampanje forrige uke. 

Les mer: NRK og TV 2 har bedt FIFA om svar etter nye skrekk-tall: - Rystende