- Jeg føler meg veldig heldig som har fått denne jobben. En perfekt kombinasjon av utvikling, verden og journalistikk, og jeg ser frem til å jobbe med den kompetente gjengen i Bistandsaktuelt, sier Elisabeth Onsum i en melding. 

Ifølge Bistandsaktuelt kommer hun til fagbladet med et bredt utenriksblikk, etter å ha jobbet 16 år i NRKs nyhetsavdeling i ulike redaksjoner, og i utenriksredaksjonen de seks siste årene. I tillegg til å jobbe som journalist,  vaktsjef og nestleder i utenriksredaksjonen, var hun blant annet prosjektleder for utviklingsarbeidet av nye Urix på NRK1. Hun var også leder og innholdsansvarlig for dokumentarserien Gullruten-nominerte «Grenseløs» i 2019. 

- Jeg tror det er større rom for den gode journalistikken fra Bistandsaktuelt i det norske medielandskapet, og et potensiale for å nå folk på nye måter. Jeg gleder meg til å løfte dette videre, og rette søkelyset mot de store sakene innen klima, globalt samarbeid og fattigdomsbekjempelse, sier Onsum. 

Norad-direktør Bård Vegar Solhjell sier i meldingen at han er glad for at Onsum takket ja til stillingen. Han varsler at Norad samtidig vil ta skritt for ytterligere å tydeliggjøre redaksjonens uavhengige stilling i forhold til sin utgiver.

- Elisabeth Onsum har en sterk fagbakgrunn, med lang og bred erfaring fra Norges største mediehus. Samtidig som hun tilsettes opprettes det et styre som vil sikre en ytterligere profesjonalisering og uavhengighet for Bistandsaktuelt, og Onsum vil få en nøkkelrolle i å videreutvikle journalistikken for fremtiden, sier Solhjell.

Onsum tiltrer stillingen 1.juni.

Les også: Minst 30 byråer skal kjempe om Norads PR-kontrakt på 60 millioner: - Vi er all inn