Fredag 14. mai inviterer programlederne Rima Iraki og Yousef Hadaoui til direktesendt fest for å feire at muslimenes fastemåned ramadan er over, melder NRK.

I fjor mottok programmet mottok over 400 klager hos Kringkastingsrådet, men fikk også støtteerækleringer. I Kringkastingsrådet fikk programmet unison hyllest.

Les mer: NRKs id-sending hylles: - Jeg satt med tårer i øynene

Årets utgave av «Festen etter fasten» byr ifølge NRK på spennende gjester, god musikk, humorinnslag og masse deilig mat som hører id al-fitr til.

Iraki sier at hun håper å gjenta suksessen fra i fjor, da «Festen etter fasten» skapte et overveldende engasjement blant seerne.

– Jeg føler meg heldig som får være med på å lage årets fineste fest også i år. Etter en lang og tung vinter er det mange av som er sultne på fest og moro. Det skal vi gi folket. Også ser jeg veldig frem til å invitere til feiring sammen med Yousef Hadaoui. Han kommer garantert til å bidra til god stemming rundt id-bordet, sier Iraki.

Hadaoui er mest kjent som programleder for satireprogrammet «Svart humor». I fjor deltok han som utegående reporter på festdagen. 

– Det er veldig stort for meg at NRK tar muslimer på alvor og feirer høytiden vår. Jeg føler meg anerkjent og inkludert og det tror jeg gjelder de fleste muslimer i Norge. Er også litt spent på å være med på å lede hele sendinga, jeg vet det er mange som ser på, og som stoler på at jeg skal representere på en god måte. Heldigvis skal jeg gjøre det sammen med Rima, som gjorde en fantastisk jobb i fjor, sier årets nye programleder.

Les også: Over 300.000 så NRKs id-sending: - Overveldende positiv respons

Slik Kampanje tidligere har omtalt, var NRK i fjor den første vestlige allmennkringkasteren som markerete den muslimske høytiden id al-fitr gjennom et underholdningsprogram.

– Vår fremste ambisjon er å være en fellesarena som gjenspeiler og bidrar til økt forståelse for mangfoldet i det norske samfunnet. For mange nordmenn er id al-fitr årets viktigste høytid. Jeg er nesten litt forundret over at NRK i 2020 faktisk var den første vestlige allmennkringkasteren som markerte denne høytiden med en egen festsending. Nå gleder jeg meg stort til festen som jeg og alle andre i Norge er invitert til, selv om jeg ikke skal faste, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.