Kristin Skogen Lund hadde en total lønnspakke, inkludert pensjonsinnbetalinger, på 10,4 millioner kroner i 2020. Det viser Schibsteds ferske årsrapport, som ble sluppet fredag ettermiddag.

Dermed kunne Schibsted-sjefen plusse på 1,5 millioner kroner i godtgjørelse i 2020, ettersom tilsvarende utbetaling pluss pensjon var på 8,9 millioner kroner i 2019.

Les også: Kristin Skogen Lund tjener 8,9 millioner, men én Schibsted-topp tjener mer enn henne

Kristin Skogen Lund har også den desidert høyeste fastlønnen av alle Schibsted-toppene med en utbetaling, inklusive feriepenger, på 4,5 millioner kroner. 

- Kristin ble ansatt i desember 2018 og ble ikke lønnsjustert i januar 2019 som de andre. Hennes grunnlønn ble justert opp med cirka 200.000 i januar 2020, sier kommunikasjonsdirektør Atle Lessum i Schibsted til Kampanje.

Gode insentivordninger
Skogen Lund har som alle de andre Schibsted-toppene ulike insentiv-programmer knyttet til aksjer og det er her hovedforklaringen til økningen ligger, påpeker Lessum.

 - Den såkalte STI-ordningen (short term incentive) ble betydelig lavere for 2020 versus 2019, men den overveiende grunnen til økningen i total godtgjørelse skyldes LTI-programmet (long term incentive) som Kristin er en del av. Her er hun på år to av tre i en oppbyggingsfase. Det betyr at man også vil se en økning her neste år, før det flater ut, sier Lessum.

- Betyr dette at det også blir mer i lønnsposen til alle Schibsted-ansatte nå som dere etter hvert også skal inn i lønnsforhandlinger?

- Lønnsforhandlingene tar vi når den tid kommer, og ikke i Kampanje, sier Lessum.

Ledelsen tjente nesten 50 mill.
Totalt tjente medlemmene av Schibsteds konsernledelse 48,7 millioner kroner i 2020. Alle tall inkluderer fastlønn, bonusutbetalinger, aksjespareprogram og pensjonsinnbetalinger. Også det var høyere enn på samme tid i fjor, da tilsvarende utbetalinger og godtgjørelser var på 43,2 millioner kroner. Her skal det legges til at det har vært noen utskiftninger i konsernledelsen siden sist, der blant annet Trond Berger har forlatt ledelsen. 

Skogen Lund var den best betalte i Schibsted-ledelsen foran Raoul  Grünthal som leder Schibsteds Next-divisjon. Grünthal fikk en samlet godtgjørelse på 9,9 millioner kroner i 2020. Grünthal økte dermed utbetalingene og opptjent pensjon med en snau million kroner sammenlignet med for to år siden. 

Kristin Skogen Lund tok over som konsernsjef i Schibsted 1. desember 2018, men har fortsatt litt å strekke seg etter sammenlignet med forgjengeren, tidligere konsernsjef Rolv Erik Ryssdal. Ryssdal er i dag sjef i Adevinta, men hentet ut en totallønn på 12,9 millioner kroner i 2018.

Her kan du se hvor mye de forskjellige Schibsted-toppene fikk utbetalt i lønn, aksjer og pensjon i 2020. Alle tall i MNOK.

Navn 2020 2019
Kristin Skogen Lund 10,4 8,9
Raoul Grünthal 9,9 9,0
Sven Thaulow 6,3 5,4
Ragnar Kårhus* 6,3 2,6
Christian P. Halvorsen** 5,5 1,0
Siv Tveitnes 5,2 4,8
Mette Krogsrud 4,5 3,8

*Kårhus startet i jobben som finansdirektør i september i 2019 etter Trond Berger som ikke er med på fjorårets oversikt.
** Thaulow startet i jobben som teknologidirektør i oktober 2020. 

Tallene inkluderer Schibsted-ledelsens totale lønnspakker, innkludert fastlønn, bonusutbetalinger, aksjespareprogram og pensjonsinnbetalinger.