Matkanalen, som er heleid av Schibsted, fortsetter satsingen på Snapchat. Nå lanserer de sin tredje «show» på plattformen. Den har fått navnet Smak, men denne gangen er det ikke smaksløkene på tunga Matkanalen appellerer til, men smaken for interiør, hobby og design.

- Vi ser at de som ser på oss også er interessert i reise, hus og hjem, hage og interiør. Nå er det ikke så mye reising, og da har du enda mer tid til å se på det som er rundt deg. Det finnes flere interiørblader, men det er ikke så mye levende bilder, sier Sonia Huanca Vold i Matkanalen til Kampanje.

Treffer over 300.000 seere
Dette blir Matkanalens tredje Snapchat-show etter lanseringen av Grønn i fjor.

- Snapchat er en veldig viktig del av det vi driver med, i tillegg til lineær-TV. Episodene treffer veldig godt. Vi hadde nettopp en episode med 348.000 unike seere med høy view-through-rate, sier Huanca Vold.

- Hvordan går dere frem for å lansere et nytt program på Snapchat?

- Vi har en veldig god og tett dialog med Snapchat i Norge og internasjonalt om de showene vi allerede har. Så vi pitsjet det inn til dem og sendte dem en pilot, og fikk svar tilbake om at dette er noe de har tro på.

- Svært attraktivt
Daglig leder i Matkanalen, Øivind Lindøe, forteller at det er god økonomi i Snapchat for selskapet.

- Gode seertall omsettes også i inntekter. Det er derfor vi tror denne nye kanalen er verdt å sette opp og legge arbeid i. Annonseplass på Snapchat, såkalte Commersials, seks sekunder lange vertikale filme rman ikke kan skippe over, er svært attraktivt, spesielt rundt norsk innhold, sier han til Kampanje.

Matkanalen kan i tillegg bruke innholdet de lager til Snapchat på TV eller i andre digitale kanaler.

- Den beste tiden i måneden for oss, er når vi får epost fra Santa Barbara, California, med en oversikt over hvor mye inntekter annonsene har generert på våre Shows, sier Lindøe, som driver Matkanalen fra Haugesund.

Les også: Schibsted spiser resten av Matkanalen