Til høsten er det premiere på «Lego Masters» på TV 2. Der skal Erik Solbakken finne Norges største Lego-talent av åtte deltakerpar. Programmet hadde premiere i Storbritannia i 2017 og har senere blitt vist i land som Tyskland, Australia og Sverige.

- Endelig kommer «Lego Masters» til Norge og TV 2! TV-konseptet har allerede høstet suksess i en lang rekke land, og vi er stolte og glade for å by seerne her til lands på en norsk versjon til høsten, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2 i en pressemelding.

Erik Solbakken ledet sist «Lystløgner» på TV 2. Nå ser han fram til å gå løs på et nytt konsept.

- Jeg gleder meg! Lego er jo noe nesten alle av oss har eller har hatt et forhold til, helt fra barndommen av – meg selv inkludert. I «Lego Masters» får vi se det ypperste av kreativitet og entusiasme innenfor Lego-bygging, så det blir helt fantastisk å komme i gang.

- Må betale Lego
Selv om Lego-merkevaren får solid oppmerksomhet i det nye TV 2-programmet, avviser programredaktør Kathrine Haldorsen at det dreier seg om en annonsørfinansiert produksjon.

- Lego Masters er et internasjonalt format, som eies av Lego. Vi betaler en avgift for å få lov til å produsere formatet. Så faktisk betaler vi Lego for å lov til å lage dette programmet, sier hun til Kampanje.

- Det er ikke et program dere får rimeligere fordi det er god reklame?

- Det er hundre prosent motsatt. Vi betaler Lego for å få lov til å lage formatet, og vi må til og med betale for brikkene, sier hun.

- Må programmet merkes med produktplassering?

- - Det må jeg komme tilbake til. Markedsavdelingen vår jobber nå aktivt med flere store bedrifter som ønsker å bli knyttet til og bidra inn i dette spennende programmet.

- Ikke aktuell for Senkveld
Haldorsen legger til at hun er spesielt stolt og spent på denne satsingen.

- Dette er et format vi har hatt lyst til å få på veldig lenge. Det er veldig bred familieunderholdning.

- Mads Hansen har tidligere lansert Erik Solbakken som kandidat til å ta over etter Stian Blipp i Senkveld. Når han skal lede «Lego Masters», kan du avkrefte at det er aktuelt?

- Jeg tror Erik Solbakken har veldig mye han skal gjøre av andre ting, så jeg tror ikke han er aktuell i Senkveld.

Les mer: Tror TV 2 fortsetter med Senkveld - disse kan overta etter Stian Blipp

TV 2 er nå på jakt etter deltakere til «Lego Masters», men de må ha fylt 16 år.