- For meg henger idrett og politikk sammen. Noen kan si «dessverre», men det gjør det. Vi er i en posisjon til å gjøre noe, legge frem vårt budskap, men så er det ikke vi alene som skal bære det, sa Ståle Solbakken på pressekonferansen etter gårsdagens kamp, i følge NRK. 

Markeringen det norske landslaget kom med, i form av hvite t-skjorter med teksten «Human Rights on and off the pitch», var en protest mot menneskerettighetsbrudd under bygging av VM-annleggene i Qatar. Det norske landslaget ønsker at det internasjonale fotballforbundet skal gjøre mer.

- Fifa tror på ytringsfrihet og at kraften i fotball kan føre til positive endringer, svarer Fifa NRK i en mail. 

Den norske markeringen har skapt overskrifter i flere internasjonale medier. Både The Guardian,  BBC, SVT, og France24 er blant dem som har omtalt saken.