I snitt fulgte 687.000 seere kampen mellom Gibraltar og Norge på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag kveld. Det utgjorde 56,3 prosent av alle TV-seere mellom 10 og 79 år.

Da klokken slo 21.30 var hele 783.000 innom kampen.

- Dette er sterke tall som viser at landslaget og den nye generasjonen med Haaland og Ødegaard i spissen engasjerer. Sammenligner en med seertall på premieren i forrige kvalifisering så ser en tydelig at det er en ny giv rundt Norge, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Kampen endte 0-3 til Norge.

- Nå var nok ikke Gibraltar-Norge akkurat propaganda for landslagsfotballen, men allerede lørdag blir det langt mer sus over sakene når Ståle Solbakkens mannskap møter Tyrkia. Så vi gleder oss stort til fortsettelsen med nye Norge.

Det mest oppsiktsvekkende med gårsdagens kamp skjedde allerede før kampen var i gang, da det norske landslaget ikledde seg TV-skjorter i protest mot menneskerettighetsbrudd under bygging av VM-annleggene i Qatar. 

Les mer: Landslagets Qatar-markering går verden rundt - se hva Fifa svarer her