Navn: Kristian Oma

Alder: 43

Stilling: Sportssjef i Norge i Nent-gruppen

- Hvilken sport er det du selv gleder deg mest til å se på Nent sine kanaler?

- Det blir stor stas når vi har fått vintersportene i gang, nytt studio opp å stå – og rutinene for sendingene begynner å sitte. Og så tror jeg det blir veldig gøy med Europa League og Conference League, der vi får nærheten til norske lag med i miksen.

- Bypåske eller fjellpåske?

- Begge deler. Oslo frem til skjærtorsdag og deretter Sudnadalen og Hallingskarvet. Fellesski og unger som «gjetes» opp bakkene med lovnad om Kvikk Lunsj på toppen. Det blir en perfekt avslutning på vinteren.

- Hva spiser og drikker du i påsken?

- Jeg er veldig glad i et glass hvitvin mens jeg lager mat, og har litt dragning mot New Zealand for tiden. Cloudy Bay Sauvignon Blanc kan anbefales.

- Hvilken strømmetjeneste er best akkurat nå?

- Hylende inhabil her, men jeg er veldig imponert av hvor driftssikker og skalerbar Viaplay er. Kunne vært lett å begynne med hyperventilering når vi vet at nordmenn kommer til å konsumere mye av vinteren og ikke minst Premier Leauge fra og med høsten 2022 på denne plattformen, men tre millioner nordiske kunder ved nyttår viser at vi er klare for ytterligere vekst.

- Bør Norge gå inn for en boikott av fotball-VM i Qatar? Hvorfor/hvorfor ikke?

- Jeg synes ikke vi skal boikotte. Å se Braut Haaland med t-skjorte og menneskerettighets-ytring er en fin måte å markere seg på her.

- Tror du folket kommer til å tilgi Erna Solbergs sushi-bursdag og Ap-toppenes nachspiel, og hva mener du er årets koronaflause så langt?

- Sushi-Erna traff nok en nerve hos mange med isolasjons-disiplin, men ja, vi kommer til å glemme både det og de tomme ølboksene etter nachspielet i Bodø, bare vi får vaksinert mange nok og kan begynne å leve normalt igjen.

- Kompani Lauritzen, 71 grader nord eller Ex on the Beach - Afterski? Hvilken realityserie ville du valgt å delta i og hvem ville du hatt med deg?

- Jeg er stor fan av Dag Otto, og har hatt gleden av å reise med ham ti år på Tour de France – så det måtte blitt den. Og så syntes jeg Bernt Hulsker er hysterisk morsom i den serien, så jeg hadde nok lokket med et glass på Løkka for å få han med en sesong til.

- Hvem kom best og verst ut av Oprah Winfreys intervju av Meghan og Harry?

- Det var vel Oprah Winfrey selv, som igjen demonstrerer evne til å sikre scoop-intervju. Jeg skjønner at det er et uvirkelig flomlys på britisk kongelige, men fikk likevel litt såpeopera-vibb av det intervjuet.

- Hva er ditt personlige mål for år to av koronapandemien?

- Nent flytter inn i nytt hus i september, og der er der et treningsstudio i 1. etasje. Mitt nyttårsforsett har vært å melde meg inn der og det er fortsatt planen. Nå har jeg unnskyldt meg med små barn lenge nok.