Telias 470.000 TV-kunder er inne i sin fjerde uke uten tilgang til TV-kanalene fra Nent Group, og det er ingenting som tyder på at en ny avtale er nært forestående.

Nå slipper Telia nyheten om at de vil gi TV-kundene sine «gratis» tilgang til den nye strømmetjenesten Paramount+ ut april. Det vil si at tilbudet deres blir tilgjengelig for betalende TV-abonnenter uten at de trenger å foreta seg noe.

TV-distributøren avviser imidlertid at dette er noe de gjør for å blidgjøre kundene som følge av tapet av Nent-kanalene.

- Paramount+ har ingenting med Nent-avtalen å gjøre. Vi jobber for fullt for å finne en god løsning slik at kundene igjen kan få sett på Nent-kanalene, og slik at vi sammen kan fortsette å skape gode seeropplevelser i tiden fremover, sier informasjonssjef Ellen C. Scheen i Telia til Kampanje.

Les også: Fortsatt uenighet mellom Telia og Nent

Frister med ikoniske filmserier
Telia kan gjennom Paramount+ sin innholdskatalog friste med flere godbiter. Jordan Peeles «The Twilight Zone», serien «Two Weeks to Live» med Game of Thrones-stjernen Maisie Williams og klassiske filmserier som Mission Impossible, Gudfaren og Indiana Jones vil bli tilgjengelig får Telias TV-kunder. 

- I en tid der strømming av godt innhold er mer aktuelt og attraktivt enn noen gang, er vi glade for å kunne tilby enda mer kvalitetsunderholdning til våre kunder, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

Telias TV-kunder får tilgang på innholdet uten å måtte velge pakken i poengsystemet.

- Vår tjeneste som er tilgjengelig i valgmenyen har akkurat det samme innholdet som Paramount+ sin egen tjeneste, og innholdet kan selvfølgelig lastes ned offline til mobil og nettbrett slik at kunden kan se på uten å bruke mobildata, sier Kaalen.

Les også: Paramount-sjef vil inn i flere hundre tusen norske hjem: - Skal bli blant vinnerne i strømmekrigen

Saken fortsetter etter bildet.

Ny actionkomedie:

Game of Thrones-stjernen Maisie Williams spiller hovedrollen i den nye actionkomedien «Two Weeks to Live» som er tilgjengelig for Telias TV-kunder gjennom Paramount-samarbeidet. Foto: Paramount+

Haaland på åpne kanaler
Like etter at Telia hadde sendt ut sin pressemelding, varsler Nent torsdag morgen at Borussia Dortmunds kommende kamper i Bundesliga vises både på Viaplay og V4 (tidligere Viasat4). Det vil også kvartfinalen i UEFA Champions League som spilles 14. april.

- Vi er vitne til noe helt eksepsjonelt i både norsk og internasjonal fotballhistorie. Erling Braut Haalands herjinger er så ville at man lurer på om det er noe galt med TV-skjermen. Men stadig nye milepæler og imponerende statistikker forteller en historie om at vi nå opplever noe helt spesielt. Dette ønsker vi at flest mulig skal få lov til å ta del i, og derfor er det en glede å kunne by på Erling Braut Haaland og Dortmunds kamper nå, sier sportssjef i Nent Norge, Kristian Oma.

På spørsmål om det er et sjakktrekk mot Telia å legge Haaland på åpne kanaler svarer pressesjef Fredrik Olimb i Nent følgende:

- Nent-gruppen vil levere et sterkest mulig produkt til seerne, og når vi har en nordmann som kanskje er verdens mest brennhete spiss vil det naturligvis gi oss noen gode muligheter til å gjøre nettopp dette på utvalgte kamper, sier Olimb til Kampanje.

- Forventer dere å få på plass en ny avtale med Telia i løpet av april?

- Vi har ikke noe nytt å melde om denne situasjonen på nåværende tidspunkt, svarer pressesjefen.

Les også: Nent klar til å ta over vintersporten: - Vært synonymt med NRK i 40-50 år