Natt til mandag var det duket for Golden Globe-utdeling og prisfest i Hollywood. Utdelingen foregår i regi av den noe kontroversielle foreningen Hollywood Foreign Press Association og tar sikte på å hedre det beste som vises både på TV-skjermen og det store lerretet.

I år var det Netflix som sikret seg mesteparten av TV-prisene med seriene «The Crown» og «The Queen’s Gambit». Førstnenvte vant prisen for beste TV-serie, mens Emma Corrin og Josh O'Connor, som spiller prinsesse Diana og prins Charles i kongedramaet, ble kåret til henholdsvis beste kvinnelige og beste mannlige skuespiller i en TV-serie.

I tillegg fikk Gillian Anderson prisen for beste kvinnelige birolle for sin innsats som Margaret Thatcher.

«The Queen’s Gambit» ble kåret til beste miniserie og hovedrolleinnehaver Anna Taylor-Joy vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i samme kategori.

Serien satte ny Netflix-rekord da den ble lansert i fjor høst.

«Schitt’s Creek», som i Norge vises på TV 2 Sumo, fikk prisen for beste komiserie. Catherine O'Hara, som spiller Moira Rose i serien, fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller i denne kategorien.

Andre TV-vinnere i natt var Jason Sudeikis som vant prisen for beste mannlige skuespiller i en TV-serie for «Ted Lasso», Mark Ruffalo, som sikret seg prisen for beste mannlige skuespiller i en miniserie for «I Know This Much is True», og John Boyega, som sikret seg prisen for beste mannlige birolle i en miniserie for «Small Axe».

«Ted Lasso» vises på Apple TV+, «I Know This Much is True» vises på HBO Nordic, mens «Small Axe» har premiere på NRK 11. mars.

Se alle Golden Globe-vinnerne her.