Ahmed Fawad Ashraf (36) er ansatt som debattredaktør og kommentator i Avisa Oslo. Han kommer fra stillingen som redaksjonell lyd- og videosjef i E24, hvor han har vært på utlån fra VGTV i et halvt år.

- Min aller første jobb som journalist var i NRK Østlandssendingen for temmelig nøyaktig femten år siden, så det kjennes riktig å returnere til Oslo igjen. Avisa Oslo skal være gode på det som skjer i gaten din nå, og hvordan nabolaget og byen skal se ut i fremtiden. De beste Oslo-debattene skal folk finne hos oss, sier Ashraf.

Han mener det er mange stemmer som ikke høres fra hovedstaden.

- Det er mange vi ikke hører et kvekk fra i dag, men de bor her. Sånn kan vi ikke ha det. Hvis jeg klarer bringe et mangfold av temaer, personer og stemmer inn i AO kommer jeg til å tenke at vi har lyktes. Det er også det som driver meg, sier Ashraf. Jeg ønsker alle som har noe på hjertet om å ta kontakt med meg, sier Ashraf.

Ansvarlig redaktør i Amedias lokalavissatsing i hovedstaden, Magne Storedal, sier han «setter veldig stor pris på at Ashraf har sagt ja til å påta seg jobben».

- I tillegg til at vi skal være best på harde nyheter fra Oslo har det hele tiden ligget en ambisjon om også å være best på Oslo-debatten. En by i så stor omstilling og med så mange ulike stemmer, med så mange ulike ståsteder, trenger en arena hvor alle blir hørt og sett, sier Magne Storedal.

Storedal mener at Ashraf er den rette personen til å gjennomføre denne viktige oppgaven.
 
– I tillegg vet jeg at han brenner for oppgaven. Han har også kompetanse til å ta den viktige Oslo-debatten ut i digitale flater gjennom lyd og bilde også, sier Storedal

Fawad blir dermed å jobbe tett med politisk redaktør Eirik Mosveen.

- Jeg er meget glad for denne ansettelsen. Jeg kjenner Fawad godt fra da vi jobbet sammen i VG. Han er en solid og seriøs journalist som vil styrke Avisa Oslo. I tillegg til å finne interessante stemmer i Oslo, er han en interessant stemme selv. Derfor vil han også skrive kommentarer i avisen, sier politisk redaktør Eirik Mosveen.

Ashraf har bred bakgrunn som journalist. Han har vært reporter og nyhetsanker i NRK, og kulturjournalist i Aftenposten. Siden 2014 har han vært i VGTV, som reporter og anker, og i 2019 var han VGs utenriksreporter, stasjonert i London.