Hanna Relling Berg har takket nei til valgkomiteen og går dermed av som styreleder i Norsk Redaktørforening på landsmøtet 3. mai. Det skriver foreningen i en pressemelding fredag.

- Det har vært en stor ære og sann glede å få lede arbeidet i Norsk Redaktørforening, og jeg takker alle for tilliten som er vist meg. Det var ikke lett å takke nei til gjenvalg, men jeg vet at det er rett. I tillegg til jobben som ansvarlig redaktør for Sunnmørsposten, har jeg nå behov for mer tid sammen med mine nærmeste, sier Relling Berg i meldingen.

Hanna Relling Berg kom inn i NR-styret som vararepresentant i 2009. I 2013 gikk hun inn som styremedlem, og i 2015 ble hun valgt til nestleder. Høsten 2018 overtok hun som leder etter Harald Stanghelle.

- Hanna har gjort en strålende innsats som leder for Norsk Redaktørforening. I en tid der mange roper høyt, har hun framstått som den rake motsetning. Hun er en sindig, prinsipiell og balansert forsvarer av den sannhetssøkende journalistikken og har på klokt vis loset i havn en rekke store saker som vil styrke redaktørrollen og ytringsfriheten både på kort og lang sikt, sier nestleder Eirik Hoff Lysholm.