Disney gir opp satsingen på Fox som egen TV-kanal i Norge. Det rammer norske TV-distributører og deres kunder. I Telias grunnpakke ligger Fox i dag som en av flere forhåndsvalgte kanaler.

- Det stemmer at Fox har bestemt seg for å avvikle kanalen Fox i Norge, men kundene får fortsatt tilgang til Fox+ som kan velges inn og har et stort bibliotek av serier som også er tilgjengelig offline, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia.

Han understreker at endringen ikke bare gjelder Telia, men alle norske distributører som Canal Digital, RiksTV, Altibox og Telenor.

- Vi har informert kundene våre om dette, sier Lunde.
 
Ble kjøpt av Disney
Også Telenor bekrefter nedleggelsen overfor Kampanje.
 
- Disney har dessverre valgt å legge ned Fox-kanalen, men våre seere kan se mye av det samme innholdet i strømmetjenesten Fox+ som vi tilbyr i vår T-We-løsning, sier senior kommunikasjonsrådgiver Amalie Knudsen.

Fox Networks Group ble slukt av Disney-konsernet i 2019 og flere av TV-seriene som har levert seere til Fox i Norge skal nå leve videre under Star-merkevaren på strømmetjenesten Disney+.

Det inkluderer amerikanske serier som «The Walking Dead», «Family Guy» og «9-1-1».

Les mer: Grey's Anatomy og Die Hard - slik skal Disney+ nå voksne TV-seere

Beholder National Geographic
National Geographic, som også var en del av Fox Networks Group ved overtakelsen, fortsetter imidlertid som egen TV-kanal i Norge.

Fox Norge la mandag ut en melding på egne Facebook-sider der de henviser til Disney+ for nye episoder fra sesong ti av seersuksessen «The Walking Dead», men de har ikke svart på spørsmål fra seerne om nedleggelsen av Fox som TV-kanal.

Disney bekrefter overfor Kampanje at de legger ned Fox med virkning 31. mars.

Les også: Tidligere Fox-topp starter for seg selv - inngår samarbeid med Mindshare