Tanja Wibe-Lund (46) går inn i en nyopprettet stilling som avdelingsleder i Dagbladet TV. Hun har det siste året vært digital vaktsjef i Dagbladet.

- Jeg sier takk for tilliten, og gleder meg stort til å lede den ene elitetroppen med spillere i avishuset Dagbladet. Med tabloide grep gleder jeg meg til å videreutvikle nyhetsjournalistikken med web-TV som verktøy, sier Wibe-Lund.

Dagbladet sier i en melding at de har store ambisjoner på TV, både innenfor nyheter, sport og underholdning. De siste årene er program som «Rød løper», «Rødt kort» og «Non Stop» blitt startet opp i Dagbladet og Aller Media. Wibe-Lund vil få et særlig ansvar knyttet til nyhetsdekningen i Dagbladet TV.

- Jeg vil fortsette å ivareta Dagbladet TVs ville fart innen breaking og kuriøse nyheter, og kommer inn med klare tanker om å ivareta videojournalistenes kompetanse og trivsel. Jeg er som skapt for denne jobben, nå får jeg virkelig bruk for alt jeg kan, etter et allerede langt liv i journalistikken, sier hun.

Kom fra VG
Wibe-Lund ble hentet fra VG til Dagbladet TV som vaktsjef i 2019. Etter en periode som digital vaktsjef, med ansvar for alt innhold som publiseres på Dagbladet.no, hentes hun nå tilbake til Dagbladet TV. 45-åringen har 11 års bakgrunn som frontsjef og journalist i nyhetsavdelingen i VG, hun ledet før det krimgruppa i Romerikes Blad, og startet sin karriere som lokalavisjournalist i Eidsvoll Ullensaker Blad.

- Tanja har et av de sterkeste nyhetshodene jeg har jobbet med i min karriere, og hun har tonnevis med rutine. Hun har vært savnet på tv-desken i tiden hun har vært ute av Dagbladet TV, så det er kjærkomment å få henne tilbake i denne nøkkelrollen, sier redaksjonssjef Bjørn Carlsen i Dagbladet TV.

Parallelt med ansettelsen av Wibe-Lund skal det gjennomføres en større oppbemanning av Dagbladet-eier Aller Media gjør på web-TV-området.

- Vi skal være komplette, raske og troverdige på nyheter på TV. Det har vært levert formidabelt av reporterne og vaktsjefene i Dagbladet TV over lang tid, men slik nyhetsbildet har vært lenge, så ser vi helt tydelig at vi må forsterke laget vårt, sier Carlsen.