Denne måneden gikk startskuddet for en ny satsing på strømmetjenesten Amazon Prime Video i Norge og Norden. Tjenesten har vært tilgjengelig fra Norge de siste fire årene, men denne gangen har Amazon lagt ytterligere krefter i satsingen, som også innebærer en økning i eksklusivt innhold. 

- Nordmenn strømmer film og TV-serier som aldri før og stadig flere forbrukere registrerer seg og bruker strømmetjenester. Mulighetsrommet er stort i Norden, spesielt nå som Prime Video kan tilby en lokalisert brukeropplevelse for sine kunder. Interessen og behovet for innhold er høyt, og siden nordiske kunder i tillegg har stor tilknytning til amerikansk og engelsk innhold, er det fornuftig for Amazon å investere i Prime Video i Norden, sier Geelmuyden Kiese i en skriftlig uttalelse på vegne av Amazon Prime Video til Kampanje. 

Svensk byrå står bak
Mens  Geelmuyden Kiese fungerer som pressekontakt for Amazon Prime Video i Norge, står det svenske kreative byrået B-reel bak tjenestens nye reklamekampanje, som kjøres parallelt i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Byrået skal ha blitt valgt ut etter en omfattende pitsje-runde i de nordiske landene. 

- Slike muligheter kommer ikke ofte, og å bli valgt for en lansering av denne størrelsen er en enorm anerkjennelse for vårt team, sier Maja Beckman, brand director i byrået B-Reel i en kommentar til svenske Resume. 

Ifølge Resume kjøres kampanjen som reklamefilmer, boards ute, i digitale kanaler, sosiale medier, på radio og som «skreddersydde grafittimalerier i flere større byer». 

Nedgang i Norge
Det svenske bransjenettstedet skriver også at Amazon Prime Video nå øker sine investeringer på markedet i de nordiske landene. 

Samtidig viser nye tall fra Kantar at Amazon Prime Video hadde en nedgang fra ni til fire prosent i dekning i den norske befolkningen i fjerde kvartal i 2020. 

Det skjedde etter at andelen hadde vokst fra fem til ni prosent i tredje kvartal.

- Var dere misfornøyde med utviklingen i forrige kvartal? 

- Vi kommenterer ikke spørsmål om Amazon Prime Videos økonomi, skriver Geelmuyden Kiese på vegne av Amazon Prime Video. 

Geelmuyden Kiese sier at Prime Video allerede har sikret seg et stort utvalg av innhold for kunder Norden, og vil jobbe for å fortsette å engasjere brukerne sine og å ta ytterligere markedsandeler i Norden. 

I følge dem handler lanseringen i Norge ikke bare om å tilby innhold på norsk, men også innhold nordmenn er interessert i. 

- Seere i Norden vil få tilgang til et stort utvalgt av innhold tilpasset det nordiske markedet, inkludert Amazon Originals, de nyeste filmutgivelsene, eksklusive serier og gamle klassikere.