Mandag ble det kjent at Dag Erik Pedersen gir seg som programleder for «Mesternes mester» etter 12 sesonger på NRK. Nå kan kanalen avsløre at det er årets vinner Aksel Lund Svindal som tar over.

- Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt, sier Aksel Lund Svindal i en pressemelding fra NRK.

- Det var veldig overraskende, og neppe noe jeg ville ha tenkt på å gjøre hvis jeg ikke selv hadde vært med i «Mesternes mester» denne sesongen. Jeg fikk oppleve på nært hold hvor utrolig profesjonell denne produksjonen er, og resultatet ble fantastisk bra. Så dette har jeg lyst til å fortsette å være en del av.

«Mesternes mester» la nettopp bak seg sin meste sesong noensinne med 1,5 millioner seere i snitt. Prosjektredaktør Pia Basberg tror de har funnet den rette kandidaten til å ta over programlederjobben.

- Aksel er rett og slett det perfekte valg til denne rollen. Gjennom «Mesternes mester» har vi opplevd at han er ekte interessert i mennesker og får folk rundt seg til å følge seg trygge. Samtidig har han en unik erfaring som toppidrettsutøver og nyter enorm respekt som leder og lagbygger, sier Basberg.