Det nærmer seg starten på en ny VM-kvalifisering. Norge har ikke deltatt i et verdensmesterskap i fotball siden 1998 på herre-siden. Onsdag starter en ny mulighet for herrelandslaget og kamper mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro skal spilles i løpet av periode på syv dager.

Det er mye som har skjedd siden Norges forrige kvalifiseringskamp. Ståle Solbakken har erstattet Lars Lagerbäck som sjef, samtidig som Martin Ødegaard er landslagets nye kaptein. TV 2 sitter på rettighetene til samtlige kvalik-kamper og fotballsjef Eystein W. Thue i TV 2 sier de gleder seg.

- Det er flere ting som faller sammen i tid, som gjør at vi synes dette er veldig gøy. Det ene er at der en ny VM-kvalik som begynner nå. Håpet om norsk sluttspill-deltagelse lever alltid i inngangen til en kvalik, men denne gang er Fotball-Norge delt. Mesterskapet er jo mildt sagt kontroversielt, men også rundt den nyhetsmessige dekningen av mesterskapet og en eventuell boikott kommer TV 2 til å satse tungt, sier Thue til Kampanje.

Les også: TV 2 og NRK har bedt FIFA om svar etter nye skrekk-tall: - Rystende

Fotballsjefen trekker også frem Ståle Solbakkens ankomst, Martin Ødegaards gjennombrudd i Arsenal, og fenomenet Erling Braut Haaland som høydepunkter for landslaget anno 2021.

- Det siste halvåret har han vært en av verdens beste fotballspillere. Det er noe som vi nordmenn aldri har opplevd før, sier Thue om Haaland.

- Ingen ekstra kostnader
I slutten av februar ble det klart at Norges hjemmekamp mot Tyrkia ikke vil bli spilt på Ullevål som en følge av norske koronaforskrifter om innreise og karanteneregler. Kampen vil i stedet spilles i Malaga.

Les også: TV 2 må satse på TV-bilder fra Spania etter flytting av VM-kamp

- Vi er på plass der med et team. Vi sender så mye som mulig fra treningene, og har et daglig magasin derifra på TV2.no. Så vi gir egentlig bånn gass utifra omstendighetene. Tilgangen er jo litt begrenset, men vi føler vi gjør det beste ut av situasjonen, sier Thue til Kampanje.

- Hvem produserer kampen?

- Vi samarbeider med Mediapro og de har også produsert Molde sine kamper i utlandet. Molde har jo også måtte flytte kampene sine til utlandet, og vi har gode erfaringer med dem.

Med tanke på prislappen for TV 2 sier Thue følgende:

- Det er ingen store ekstra kostnader for oss, men heller ingen enorm besparelse.

Eystein Wilhem Thue.jpgGira: - Vi synes det er enormt spennende å formidle landslaget nå for tiden, sier TV2s fotballsjef Eystein Thue.

- Er ikke umulig
Fotballsjefen sier kampen mot Tyrkia blir den mest interessante kampen, sportslig sett.

- Vi tror jo resultatet i den kampen vil være med å prege forvetningene for resten av kvalikken. Det er ingen som forventer at Norge skal vinne gruppen, men alle de som husker kvalikken fra før VM i USA 1994, vet at det ikke er umulig. Vi har kvalifisert oss sammen med Nederland på bekostning av Tyrkia før, sier Thue.

- Kan det bli seerrekord?

- Vi spår aldri rekorder, men siden vi begynte å sende landslaget igjen våren 2018, har vi hatt vekst hvert eneste år. Vi håper selvfølgelig at den fortsetter i 2021. Men de sportslige resultatene er selvsagt utslagsgivende for interessen.

Les også: Erik Solbakken leder nytt TV 2-program: - Vi betaler Lego for å lage dette