Nordic Entertainment Group nådde målet om tre millioner Viaplay-abonnenter innen utgangen av 2020. Det endelige tallet endte på 3.020.0000 og utgjør en vekst på 33 prosent på ett år. Bare i fjerde kvartal økte antall abonnenter med 207.000.

I 2021 forventer Nent Group å legge til 400.000 nye abonnenter i Norden, og 250.000 abonnenter i de nye markedene. Bare i år skal Viaplay lanseres i Estland, Latvia, Litauen, Polen og - ikke minst - USA.

Viaplay stod for 31 prosent av alle salgsinntekter i fjerde kvartal og målet til konsernsjefen er å bli Europas strømmemester.

- For et ekstraordinært år vi har hatt. Det har ikke manglet på utfordringer, men i Nent Group har vi vært krystallklare på prioriteringene våre. Det har vært å sørge for tryggheten til våre ansatte og til selskapet, og å levere underholdning til millioner av seere og kunder. Nå går vi inn i 2021 med god driv og med mye spennende i sikte, sier konsernsjef Anders Jensen i en forhåndsinnspilt video i forbindelse med kvartalsrapporten.

Nent Group hadde en omsetning på 3,182 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal, sett bort fra produksjons-, distribusjons- og eventselskapene som Nent er i gang med å selge. Det utgjør en nedgang på 17 prosent.

Resultat før skatt ble på 86 millioner svenske kroner, mot et underskudd på 251 millioner svenske kroner i fjerde kvartal i 2019.

Les mer: Vil lansere Viaplay i USA: - Skal bli den europeiske strømmemesteren

Selv om «alt» handler om strømmetjenesten Viaplay i Nent Group, kommer 35 prosent av omsetningen fortsatt fra reklamemarkedet. Disse inntektene gikk totalt ned med fem prosent, men i Norge sikret Nent Group seg nye andeler i TV- og radiomarkedet med sine TV-kanaler TV3, Viasat 4 og TV6 og radiokanalene i P4-familien.

31 prosent av omsetningen kommer fra andre abonnementsinntekter og de øvrige tre prosentene henter Nent Group fra produksjons- og distribusjonsselskapene sine. Her falt omsetningen med hele 26 prosent som følge av koronapandemien og utsettelsen av flere produksjoner.

Nent Group kunngjorde tidligere i år at de skriver ned verdier for over 900 millioner kroner i produksjons- og distribusjonsselskapene sine. Mesteparten av tapene tas i selskapene Nent Group la på markedet for ett år siden, som inkluderer norske selskaper som Monster, Strix, Playroom, Novemberfilm og Rakett. Koronapandemien skal ha forsinket denne salgsprosessen, men i kvartalsrapporten kommer det frem at selskapet forventer å finne en kjøper i løpet av første halvår.

Her ser du resultatet for fjerde kvartal, ekskludert selskapene som er i en salgsprosess og nedskrivingen der. Alle tall i millioner svenske kroner.

Nent Group 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 3.182 3.825 - 17
Driftsresultat 117 - 237 -
Resultat før skatt 86 - 251 -