Norges kamp mot Tyrkia i kvalifiseringen til neste fotball-VM var opprinnelig planlagt spilt på Ullevål Stadion 27. mars. I dag kom nyheten om kampen i stedet skal spilles i Malaga. 

NFF meldte om avgjørelsen selv i en pressemelding. Generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt, sier norske karanteneregler kunne ha skapt eksta utfordringer.

- Norske koronaforskrifter om innreise og karanteneregler kan skape ekstra utfordringer, noe også landslagsledelsen har uttrykt bekymring for. Dette opplegget vil skape mer ro og bedre forberedelser inn mot kampen, selv om det er synd at vi ikke kan spille i kjente omgivelser på hjemmebanen vår, sier Bjerketvedt.

TV 2: - Hadde en plan for dette utfallet
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 sier de har lært en del om å måtte snu seg rundt på kort tid de siste tolv månedene.

- Vi har planlagt for at ting kan endres på kort varsel og hadde en plan for dette utfallet og iverksetter den med fem medarbeidere som kommer til å være tilstede i Spania, også kombinerer vi det med fotball-studio i Bergen, sier Jansen Hagen til Kampanje.

- Er de fem dere sender inkludert de som produserer kampen?

- Nei, det regner jeg med er lokalt mannskap som gjør. Det er heldigvis en fotballnasjon som også er kjent for kvalitet på tv-produksjon, så det er vi ikke så bekymret for. Den biten der tror jeg kommer til å gå bra.

Les også: Marit Bjørgen blir langrennsekspert på TV 2: - Unik innsikt og erfaring

Usikker på prislappen
På spørsmål om det blir dyrt for TV 2 å nå måtte rigge opp i Spania svarer sportsredaktøren at de ikke har helt oversikt over det aspektet enda.

- Regner med vi i morgen vet hva prislappen kommer på, sier Jansen Hagen og forteller at det blir annerledes enn en sending fra Ullevål.

- I Malaga på en måneds varsel som det nå er, så er det en annen sak, og vi må finne ut av det, fortsetter han.

Sportsredaktøren sier planen er å reise ned til Spania.

- Vi har en veldig streng reisepolicy, men reiser når vi anser det som strengt journalistisk nødvendig eller sendekritisk, og i i dette tilfellet med en viktig landskamp som TV 2 skal sende så oppfyller det vilkårene for å reise utenlands.

Les også: TV 2-sjefens stjerneforestilling på Colosseum – slik avgjorde han rettighetsthrilleren