Kun to dager etter finaleseieren til Tix i norske Melodi Grand Prix, har NRK og artisten spilt inn det som kan bli finalebidraget dersom det ikke blir mulig å reise til Rotterdam i mai.

- I dag har vi spilt i inn det som kan bli Tix og Norges opptreden under Eurovision Song Contest. Vi drømmer alle om å reise til Rotterdam for å lage musikkfest for 200 millioner mennesker, men et slikt «live on tape»-opptak gjør at man kan realisere Eurovision i år, selv om man ikke skulle få reise til Nederland, sier Stig Karlsen, i en pressemelding fra NRK.

Han er prosjekt- og musikkansvarlig for MGP og leder Norges delegasjon i den internasjonale konkurransen. Karlsen forteller at Norge var første ut av 41 deltagerland til å levere sitt backup-opptak.  

Det var strenge krav til gjennomføringen av opptaket. Det skulle gjøres på under 60 minutter, med maks tre opptak av låta. NRK ble overvåket av EBU via video, og alle video og lydfiler skal sendes over for godkjenning. 

Artisten selv sier at drømmer helt klart er å reise til Rotterdam. 

- Så det håper vi blir noe av. Det var helt utrolig å gjøre opptaket i dag. Vi har faktisk bare hatt ett døgn på å finpusse det som kan bli bidraget til den europeiske finalen, men det virker som hele NRK-gjengen her føler at vi sitter med et verdig bidrag, sier Tix pressemeldingen og legger til: 

- Jeg har nesten ikke sovet siden før finalen, så nå er jeg skikkelig klar for å komme meg hjem, sjekke anrop og ta en dusj, sier artisten.  

Tix sitt Eurovision-bidrag, «Ut Av Mørket», har kommet rett inn på andreplassen på topp 50 på Spotify ett den norske MGP-finalen.