Regjeringen sier nei til å gi idretten unntak fra innreisebestemmelsene. Dermed må rundt 30 verdenscupkonkurranser i Norge sannsynligvis avlyses eller flyttes og det blir ingen skifest i Holmenkollen slik det ser ut nå. 

- Jeg skulle gjerne sett at vi ikke var i denne situasjonen, sier kulturminister Abid Raja (V) til NTB.

Verdenscupen i langrenn, hopp og kombinert skal etter planen gjennomføres helgen før, 12. - 14. mars, mens skiskyting er planlagt 18. - 21. mars. 

Les også: Avlysninger og usikkerhet preger NRK-sporten: - Vi gjør det beste vi kan

Like før klokken 19 ble det informert om at regjeringen sier nei til å gi idretten unntak fra innreisebestemmelsene og verdenscuphelgene i langrenn i Holmenkollen og Lillehammer kan dermed ikke gjennomføres.

Til NRK sier skipresident Erik Røste at totalt 26 verdenscuprenn vil bli avlyst.

- Konsekvensen av dagens beslutning i regjeringen er at det ikke blir verdenscuprenn i Norge i mars. Vi har en frist overfor FIS på 30 dager, og den har vi allerede overskredet, sier han til NRK.

Dermed blir det ikke arrangert verdenscup i verken langrenn, alpint eller skihopping i Norge i mars.

Røste sier videre at avlysningene i Norge vil få økonomiske konsekvenser for skiforbundet og de lokale arrangørene.

- Det er en bekymring, først og fremst fordi overskuddet fra de internasjonale arrangementene er hovedkilden til å finansiere barne-, ungdoms- og breddeidretten. Vi forventer nå at vi faller inn under støtteordningene regjeringen har etablert, sier Røste til NTB.

Han synes også det er leit for alle som går glipp av TV-underholdningen.

– I en vanskelig hverdag har vi fått tilbakemeldinger om at toppidrett på TV har vært et lyspunkt for mange, sier Røste.

I en melding fra Kulturdepartementet sendt ut torsdag kveld heter det at «smittesituasjonen med flere lokale og regionale utbrudd og muterte virusvarianter er krevende og at det på denne bakgrunn er besluttet ikke å gjeninnføre unntak fra innreise- og karantenerestriksjoner for internasjonale idrettsarrangementer.»

- Jeg hadde håpet at det kunne legges til rette for at verdenscuparrangementene i mars kunne gjennomføres som planlagt. Idretten har imidlertid vært tydelige på at de trenger en avklaring i disse dager, og smittesituasjonen tilsier at det per i dag ikke er tilrådelig å innføre innreise- og karanteneunntak i forbindelse med arrangementene, sier Raja.

Innen 1. mars vil det gjøres en fornyet vurdering om unntak fra innreise- og karantenerestriksjoner for arrangementene kan gjeninnføres.

- Regjeringen er innforstått med at skiforbundet og skiskytterforbundet nok ikke kan vente til 1. mars på en ny vurdering og at dette høyst sannsynlig innebærer at World Cup på ski, alpint og skiskyting må avlyses som følge av manglende unntak fra innreise- og karantebestemmelsene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.