Pressens Faglige Utvalg (PFU) har nå gjennomgått de innkomne klagene rettet mot E24-artikkelen publisert mandag 1. februar. Artikkelen som opprinnelig het «Reddit-opprørernes nye mål: Sølvprisen stiger til høyeste nivå siden 2013» ble kritisert på det populære norske Reddit-forumet r/norge for å innholde feilaktige påstander og for å «stole blindt på amerikanske nettaviser». E24 endret i etterkant tittel på saken og la til en presisering i artikkelens innledning.

Les mer: Norske Reddit-brukere klager E24 inn til PFU

PFU har mottatt 22 klager og én henvendelse tilknyttet saken. Nå har PFU besluttet å avvise samtlige klager.

- Årsaken er at vi ikke kan se at de innfrir våre krav til klagen, jf. PFUs vedtekter § 4, opplyser PFU-sekretariatet til Kampanje.

- Fremstår mer som synspunkter
PFU-sekretariatet skriver videre at ingen av klagerne har påpekt hvordan de er blitt utsatt for et presseetisk overtramp. 

- PFU skal vurdere om en omtalt, identifiserbar part er utsatt for et presseetisk overtramp. PFU behandler derfor primært klager fra den som er direkte berørt, altså direkte omtalt. Ingen av klagerne har pekt på hvordan de skulle være direkte berørt og utsatt for et presseetisk overtramp, skriver sekretariatet.

- Flere av klagene er også mangelfullt begrunnet og fremstår mer som synspunkter, og hører derfor heller hjemme i den offentlige debatten enn i PFUs klagesystem, legger de til.

Les også: - Hedgefondene får smake sin egen medisin fordi de ikke forstår kraften i sosiale medier godt nok

E24: - Setter pris på engasjement
Kampanje har vært i kontakt med konstituert nyhetsredaktør Mina Liavik Karlsen i E24 og spurt hva hun tenker om PFU-vurderingen. Liavik Karlsen sa sist uke at de i etterkant av publisering justerte tittelen og deler av innholdet fordi de så at de «ikke hadde dekning for å slå fast hvem som faktisk kjøpte sølv». 

Nyhetsredaktøren sier nå følgende til PFU-sekretariatets vurdering:

- Vi setter alltid pris på engasjement rundt journalistikken vi lager, og jobber kontinuerlig med å gjøre den best mulig, sier Liavik Karlsen til Kampanje.

Les også: Dette er internetts mest mislikte kommentar