Saken oppdateres. 

Torsdag kveld ble det klart at regjeringen sier nei til å gi idretten unntak fra innreiserestriksjoner. Dermed kunne skipresident Erik Røste fortelle at det blir ikke arrangert noen verdenscuprenn på norsk jord i mars. Det får også store konsekvenser for rettighetshaver NRK som har vært den som har sendt og produsert TV-bildene fra skifesten i Holmenkollen til det norske folk.

- Vi har visst at dette kunne skje og normalt er det en frist på 30 dager før det internasjonale skiforbundet FIS skal ha beskjed. Det er klart man kunne glidd på dette noen dager, men med den usikkerheten som er i dag rundt det muterte viruset så er det ikke overraskende. Men det er samtidig fryktelig trist, sier sportssjefen i NRK, Egil Sundvor til Kampanje.

Les også: Skuffet skipresident etter regjeringens ski-nekt: - Toppidrett på TV har vært et lyspunkt for mange

Dermed brytes en tradisjon som har vart i mange tiår. Holmenkollen har vært arrangert i nesten 130 år og selv om NRK ikke har eksistert like lenge så er det snakk om lang tid.

- Det har vært en tradisjon så lenge vi har vært til stede. Dette er første gangen vi ikke viser Holmenkollen for verden, sier Sundvor.

- De kunne i ta sjansen
Av planlagte TV-sendinger er det ifølge sportssjefen i hvert fall snakk om Holmenkollen skifestival med både langrenn, kombinert og hopp som ryker. Men også alpint på Kvitfjell, Raw Air-touren i Norge og skiskytingen avlyses selv om verdenscuprennet i skiskyting ikke var planlagt før i slutten av mars.

- De kunne ikke ta sjansen med å vente med å vente til første mars og håpe på at regjeringen da sier det er greit, sier Sundvor.

- En trist og lei nyhet for alle, men også for NRK-sporten?

- Ja det er en lei nyhet for hele verdikjeden både arrangører, NSF og sponsorer. Men så er det en pandemi så derfor forstod vi at det kunne skje og at det skjedde. Men ja, det er en lei nyhet også for oss, sier han.

- Kan bli erstatningsrenn
Han sier det store spørsmålet nå er om det internasjonale skiforbundet vil sette opp noen erstatninger.

- FIS har nok tenkt at dette kunne bli et utfall og har hatt erfaringer fra Norge tidligere. Vi skulle hatt et verdenscuprenn på Lillehammer i desember som ble avlyst. Nå får vi se om det blir satt opp erstatningsrenn, sier han.

- Så det kan bli vintersport på TV i mars?

- Ja, jeg regner nesten med det selv om det nok blir mer krevende å få til like mange renn, sier han.

NRK er rettighetshaver til skifestivalen på mediesiden og betaler dyrt for å vise bilder fra verdenscuprenn i norske løyper og bakker.

- Er det for tidlig å snakk om erstatning?

- Ja det for tidlig å vite hva dette betyr for oss og salgsselskapet Infront. Det må vi komme tilbake til, sier Egil Sundvor.

- Fryktelig trist:

NRKs sportssjef Egil Sundvor sier det er trist ikke å kunne vise bilder fra Holmenkollen. - Men med den usikkerheten som er i dag rundt det muterte viruset, er det ikke overraskende, sier han.