Skuespillerene Marika Enstad og Erik A. Schjerven går ut mot Cinenord. Ifølge NRK føler Enstad, som tidligere har spilt i serier som «Beforeigners»» og «Presten», seg ført bak lyset. Skuespilleren mener hun landet en rolle som ordfører i Viaplay-serien «Wisting», for å deretter ikke høre noe mer.

- Jeg sendte e-post og spurte om å få kontrakt, men fikk ikke noe svar, sier Enstad til NRK.

Direktør i Cinenord Silje Hopland Eik sier det ikke handler om at Enstad blir lurt.

- Vi var i kontakt med henne angående mulig rolle, men fikk ikke sendt henne et kontraktsforslag før produksjonsplanen ble endret av korona, sier Cinenord-direktøren til NRK.

Har vært i søkelyset før
Produksjonsselskapet har havnet i medienes søkelys flere ganger det siste året. I fjor tok Norsk Filmforbund kontakt med Arbeidstilsynet på grunn av henvendelser knyttet til innspillingen av «Atlantic Crossing».

Året før var det produksjonsarbeidere som mente de ikke fikk betalt i tide under produksjonen av «Wisting», ifølge Dagbladet.

Les også: Atlantic Crossing-produsent fortsetter å pådra seg milliontap og gjeld

Cinenord og skuespillerne i «Wisting»-saken skal nå ha kommet frem til en løsning, skriver Skuespillerforbundet i en e-post til NRK. Skuespillerne skal få betalt for opptaksdagene de skulle hatt i TV-serien.

NRK: - God og profesjonell kontakt
Kampanje har vært i kontakt med dramasjef Ivar Køhn i NRK.

- Vår kontakt med Cinenord rundt Atlantic Crossing var god og profesjonell.  Varselet til Arbeidstilsynet ble vi selvfølgelig orientert om, men fikk ingen følger i og med at den kom et år etter at innspillingen var avsluttet og ble ganske raskt lagt bort, skriver Køhn til Kampanje.

Køhn forteller at NRK har et pågående prosjekt med Cinenord i dag.

- Hvilke krav stiller NRK til produksjonsselskaper de samarbeider med?

- Vi har en mengde ulike krav til produsenter og prosjekter i forhold til samproduksjoner med oss. Blant annet har vi etiske retningslinjer som våre leverandører forplikter seg til å følge, svarer dramasjefen.

Kampanje har vært i kontakt med Silje Hopland Eik som ikke ønsker å kommentere saken.

Les også: Sven Nordin tilbake som Wisting – ny sesong kommer på Viaplay