VGTVs seertall gikk i været da deres nye realityprogram «Ikke lov å le på hytta» hadde premiere forrige uke. I det ferske reality-konseptet har programleder Mads Hansen tatt med seg syv av norges morsomte på hyttetur, med kun en regel, det er «ikke lov å le på hytta».

Første episode av serien, som hadde premiere på VG.no fredag ettermiddag, er sett nesten 500.000 ganger.

- Jeg har vært involvert i hele prosessen og var spent på mottakelsen. Jeg hadde jo et håp om at programmet skulle slå an, men en slik nærmest kollektiv eufori hadde jeg ikke drømt om, sier Mads Hansen.

- Sett av mange
VGTV forteller til Kampanje at over 20 prosent av seerne er under 25 år, og 85 prosent av dem er under 45 år.

- Det er alltid gøy når bra innhold blir sett av mange, så dette er vi veldig fornøyde med, sier programsjef Martin Jøndahl og legger til at serien har over 1,3 millioner startede strømmer.

Les også: VGs podkastsatsing tar steget inn på Clubhouse: - Gir noen interessante muligheter

Selger VG+
Seriens første episode har blitt publisert åpent for alle, men VGs brukere har gjennom helgen kunne se alt med VG+. Disse episodene har enda lavere alderssnitt. Det er første gang VG eksperimenterer med denne publiseringsmetoden.

- Salget av VG+abonnement har gått over all forventning. Det er veldig mange som har ønsket å se alle episodene med en gang. Underholdningsinnhold fra VGTV kommer til å bli en viktig del av innholdstilbudet på VG+ fremover, og vi har allerede flere nye konsepter under utvikling, sier administrerende direktør i VGTV, Thomas Manus Hønningstad.

Les også: VGTV vil ta seg betalt for kjendisspekket humor-reality

VGTV slipper en ny episode av «ikke lov å le på hytta» hver uke, samtidig som kunder med VG+ kan se alt med en gang.