Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen) og TV-distributøren RiksTV er blitt enige om en ny og langsiktig TV-avtale for både Strim- og RiksTV-kunder. Det melder Nent i en pressemelding torsdag morgen.

Som en del av avtalen lanserer Strim V sport-kanalene med Nent-gruppens unike sportsinnhold. Strim, som eies og drives av RiksTV, vil fortsette å distribuere strømmetjenesten Viaplay, samt Nents TV-kanaler TV3, V4 (tidligere Viasat4) og TV6.

I tillegg vil Strim også i nær fremtid lansere V sport-kanaler til sine kunder.

Les også: TV-kanalen Viasat 4 bytter navn

- En stor og viktig avtale
- Det er viktig for oss å kunne tilby Viaplay og våre TV-kanaler til så mange som mulig. Vi gleder oss derfor over å ha en så innovativ og nær partner som RiksTV i flere år fremover. Den nye avtalen viser at vi har populært innhold og en unik kombinasjon av filmer, serier, innhold til barna og direktesendt sport, sier Nent-gruppens kommersielle sjef, Kim Poder.

Han får støtte av administrerende direktør i RiksTV, Jérôme Franck-Sætervoll.

- En stor og viktig avtale for oss, sier Franck-Sætervoll.

- Avtalen med RiksTV gjør innholdet vårt tilgjengelig på RiksTVs strømmesatsing Strim og til RiksTVs bakkenett- og fiberkunder. Dette beviser nok en gang Nent-gruppens evne og vilje til å gi den beste underholdningen til norske seere, fortsetter Nents kommersielle sjef.

Rikspakken+ med Viaplay på toppen
Avtalen innebærer at RiksTV fortsetter å distribuere basiskanalene TV3, V4 og TV6, samt V sport-kanalene på bakkenettet og gjennom fiberpartnere.

I tillegg har RiksTV etablert en utvidet innholdspakke, Rikspakken+ for bakkenett- og fiberkunder, hvor strømmetjenesten Viaplay inkluderes på toppen av det eksisterende innholdet i Rikspakken. Avtalen innebærer også at samarbeidet om å inkludere Viaplay og basiskanalene som en del av Strim fortsetter.

- Nå vil også Strim-kunder få tilgang til en utvidet sportsportefølje fra NENT Group. Vi fortsetter å gi våre kunder en spennende miks av strømming og lineær-TV i en distribusjonsavtale, sier RiksTV-sjefen Franck-Sætervoll.

Les også: Slik blir våren på TV3 og Viaplay

 

Fornøyd:

Nent-gruppens kommersielle sjef, Kim Poder, er godt fornøyd med den nye avtalen. Foto: Nent