Kari-Anne Henriksen og Mia Hundvin har skrevet manuset til en splitter ny humorserie. Serien «Udda veckor» har premiere på Discovery Sverige i år. De to manusforfatterne, som begge har bakgrunn fra håndballen, er serieskapere på serien som er utviklet i Feelgood med Thomas Giertsen og Lasse Hallberg som produsenter. 

Humordramet «Udda veckor» er den første serien til Hundvin og Henriksen.

- Det er kjempesvært, sier Hundvin til Kampanje.

Tospannet forteller til Kampanje at de lenge har jobbet sammen, men at de aldri har gjort noe slikt sammen før.

- Dette er vårt første ordentlige store skriveprosjekt sammen. Vi har jobbet med utvikling i mange år og kommet med pitsjer, i tillegg til å være produsenter på hver våre ting tidligere, sier Henriksen til Kampanje.

De to har begge jobbet med mye humor i diverse andre serier som blant annet «Brille», «Praktisk Info med Jon Almaas» og «Uken Vinner».

- Utgangspunkt i egne liv
I «Udda veckor» som kan oversettes til «oddetalls-uker» på norsk, spiller den svenske skuespilleren og komikeren Christine Meltzer hovedrollen som Frida.
 
- Vi følger en enslig alenemor for tre i den første fasen etter et brudd. Vi er med på hele den spagaten det er å skulle fikse et brudd, eks, karriere, vennskap, barn og dating, sier Henriksen.
 
- Det er med utgangspunkt i egne liv og erfarninger, det handler om livet etter en skillsmisse, legger hun til.
 
På grunn av koronarestriksjonene har Hundvin og Henriksen kommunisert via Zoom i arbeidet med serien. Det har ikke foregått uten problemer.
 
- Det er ikke bare det språklige eller kulturelle, det er den jævla hakkingen på Zoom i tillegg. Det har vært noen utfordringer, sier Hundvin.
 
 
- Du kan ikke tulle med korona
Det har også vært noen kulturforskjeller, røper duoen.

- Vi har nesten følt at vi må si «her kommer bare et forslag, vi er ikke anti-feminister, rasister, eller sosiopater». Vi har hatt med noen forebhold noen ganger, men så blir man jo kjent med hverandre, sier Mia.

- Vi har følt oss som veldig dårlige mennesker når vi kommer med våre ideer i Sverige, for hele tiden sier de «sånn kan man ikke si», sier Henriksen.

- Du kan ikke tulle med korona, med metoo eller med hijab. Vi kunne ikke ha en farmasøyt med hijab, fordi at noen kan bli støtt, fortsetter hun.

Serieskaperne sier det også har kommet noe positivt ut av det.

- Det tvinger deg også til å gjøre ting litt smartere, du kan ikke ta den første sannsynlige vitsen eller poenget, sier Hundvin.

- Gjør oss ekstra stolte
Sjefen for TV-produksjonskonsernet Monday, der Feelgood inngår, sier det  er relativt uvanlig at Sverige henter konsepter fra Norge. 

- Men når vi nå også har fått tilliten å skrive noe originalt for et svensk mediehus og TV-kanal så blir vi selvfølgelig litt ekstra stolte, sier Lasse Hallberg til Kampanje.  

Han sier selskapet hans har suksess med flere versjoneringer av norske serier på svensk TV.

- Ellers så har vi fortsatt stor suksess med de svenske versjonene av «Neste Sommer», «Helt Perfekt» og «Hvite Gutter», sier han. 

- Hvordan hadde det seg at Mia og Karianne gikk i gang med dette? 

- De har ikke skrevet noen konkrete dramaserier tidligere, men de har også vært ballplank (noen man kaster ideer med, red. anm.) i mange av våre humordramaserier her som produsenter. De har hatt idéer til humordrama og når jeg og Thomas fikk beskjed om at svenskene ville ha et original humordrama fra oss skrevet med tanke på Christine Meltzer i hovedrollen så var det veldig naturlig å få Mia og Kari-Anne å gjøre det fordi vi viste at de hadde noe i tankene som passet som hånd i hanske, sier han. 

«Udda veckor» vil ha premiere på Discovery Sverige denne våren.

Serieskapere:

Mia Hundvin og Kari-Anne Henriksen står bak humordramet «Udda veckor». Foto: Privat