Tidenes norske kvinnelige langrennsløper Marit Bjørgen blir TV 2s ekspert under VM i Oberstdorf som starter denne uka. Bjørgen skal blant annet være med i «Vinterstudio» på TV 2, som skal sendes hver kveld under mesterskapet og der skal Bjørgen kommentere det som skjer under VM. Sammen med anker Siri Nilminie Avlesen-Østli kommer Bjørgen til å følge VM tett fra sofaen hjemme i Oslo.

- Det kommer til å være mye engasjement, følelser, meninger, nervøsitet og sikkert også litt frustrasjon fra meg, forteller Marit Bjørgen i en melding.

TV 2 kommer ifølge meldingen til å ha en omfattende dekning av VM fra Oberstdorf. Det blir livesenter på TV2.no med løpende oppdateringer under øvelsene.

- Vi er stolte over å ha tidenes VM-medaljør på laget. Marit Bjørgen har unik innsikt og erfaring, og brenner for skisporten. Det blir fag og følelser i skjønn forening, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Les også: TV 2 om Northugs TV-karriere: - Vil ikke jobbe som programleder med det første

Hagen i TV 2 Sporten sier kanalen «har som mål å alltid ha en engasjerende, relevant og interessant dekning av de store sportsbegiventene - uansett om kanalen har rettighetene eller ikke».

- Og med den store oppmerksomheten som følger et ski-VM er Marit Bjørgen perfekt match, forteller Jansen Hagen. 

Marit Bjørgen sier hun er spent på hvordan årets VM kommer til å bli, siden de ulike landene har hatt svært forskjellige forberedelser.

- Det har vært et spesielt år. Det har vært mange skirenn hvor vi har manglet noen av de aller beste, men nå stiller alle til start. Nå får vi svaret på om de norske gutta kan utfordre Bolsjunov. Kommer han til å være like sterk som tidligere i sesongen? Kan Erik Valnes utfordre Klæbo i sprinten? Er det noen som kan utfordre Therese i de lengre distansene? Kan junior Helene Fossesholm overraske oss med medalje på 10 km. fri? Blir det gull til Sverige eller Norge på dame-stafetten? Har Maiken Caspersen Falla klart å finne formen etter en tung start på sesongen. Herre-stafetten med Norge mot Russland. Det er så mye å glede seg til, forteller Marit Bjørgen som tipper Norge tar sju gull under mesterskapet.