Heidi Taksdal Skjeseth, Gry Blekastad Almaas, Lars Os og Philip Lote blir nye korrespondenter for NRK. De tar turen til Beijing, Istanbul, Washington og London.

- ­­­­­­­­Det var en veldig sterk søkerliste, og vi sender ut drivendes dyktige utenriksjournalister i felt i en krevende periode. Koronasituasjonen gjør det ekstra vanskelig å være ute i verden, men nettopp derfor er det så viktig med NRKs korrespondenter. I situasjonen vi er i nå hvor det nærmest er umulig å reise, blir korrespondentene alles øyne og ører. Med det kommer også et stort ansvar, som jeg føler meg trygg på at de vi nå sender ut vil løse på en god måte, sier utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen i en pressmelding.

Philip Lote er ansatt som ny korrespondent i Beijing. Lote var korrespondent i Beijing også i perioden 2003-2007 og kom nylig hjem fra Brussel, der var han var stasjonert i perioden 2015-2020.

Heidi Taksdal Skjeseth er ansatt som korrespondent i Istanbul. Skjeseth har bred utenrikserfaring blant annet som USA-korrespondent for Dagsavisen. Hun har også jobbet tett med USA for NRK gjennom valgdekningen.

Lars Os er ansatt som korrespondent i Washington D.C. Os har vært fotograf og videojournalist for NRK i USA siden 2017. 

Gry Blekastad Almaas er ansatt som korrespondent i London. Almaas er programleder i Urix og var tidligere korrespondent i London i perioden 2010 -2013. Hun har også vært programleder i Dagsrevyen.