I kveldens utgave av Debatten var det duket for et måltid utenom det vanlige. Dagbladet-anmelder Anders Grønneberg lovet i sin anmeldelse av Tix sitt MGP-bidrag å spise pannebåndet til nevnte artist, dersom det ble seier. Og det ble det.

Tix, eller Andreas Haukeland som han egentlig heter, tok anmelderen på ordet, og det ble servert pannebånd-pannekaker med whisky, rødvin og tabasco til. Pannebåndet ble servert på en seng av knust glass fra Tix sine briller.

Artisten ga imidlertid anmelderen en mulighet til å trekke seg:

- Jeg vil ikke at du skal spise det pannebåndet hvis du virkelig ikke vil, sa Tix.

Grønneberg holdt likevel ord, og tok sin første bit.

- Det var litt trått. Jeg merker at du har brukt pannebåndet mye, sa han.

Måltidet ble tilberedt av Dagbladets matredaktør Christopher Sjuve.

- Det verste som kan skje er forstoppelse, sa Sjuve som hadde forhørt seg med gifttelefonen på forhånd.

- Trenger litt tilsnakk
Før måltidet ble servert ble det utvekslet meninger om hvor langt man kan gå i musikkanmeldelser.

- Jeg tror Anders Grønneberg er en fin fyr, men det virker ikke nødvendigvis sånn i offentligheten. Jeg tror du trenger litt tilsnakk fordi jeg reagerer på signaleffekten og holdningen i «hva med å grine litt på Lindmo?». Jeg grein litt på Lindmo, så stakk jeg og grein litt på MGP etterpå, sa artisten.

Grønneberg benyttet anledningen til å gratulere Tix med seieren, og innrømmet at han ikke så den komme.

- Kanskje mitt terningkast har gitt litt mer fokus på deg og ditt arbeid. Jeg tror det kan komme mye godt ut av dette, sa Grønneberg.

Var skeptisk i forkant
Som Kampanje tidligere har omtalt skrev Grønneberg følgende i den mye omtalte anmeldelsen:

- Jeg skal spise Tix-pannebåndet, på en seng av knuste glasskår fra brillene hans, dersom han vinner MGP-finalen.

Han slapp å ligge på glasskårene, men pannebånd til middag ble det.

- Jeg har jo vært stor nok i kjeften til å si at jeg skal spise pannebåndet. Jeg står for det jeg mener og sier, men jeg er svært skeptisk, sa Grønneberg til Dagbladet tidligere i dag.

Artisten selv gikk hardt ut mot anmelderne i et intervju med VG i starten av februar:

- I enkelte av anmeldelsene ligger det minimalt med musikkfaglig kompetanse til grunn for terningkastene. Dette er særdeles dårlig håndverk og åpenbart ren drittslenging som ikke hører hjemme i norsk kulturliv, særlig ikke under en pandemi, sier han.