I lørdagens forhåndsomtale av årets norske Melodi Grand Prix-finale, kunne Dagbladets profilerte musikkanmelder Anders Grønneberg gjenta slakten av den 27 år gamle artisten Tix og hans selvskrevne låt «Ut av mørket».

- Jeg skal spise Tix-pannebåndet, på en seng av knuste glasskår fra brillene hans, dersom han vinner MGP-finalen, skrev Grønneberg.

Musikkanmelderen må nok ha kjent litt ekstra på det, da Tix, som egentlig heter Andreas Haukeland, sto igjen som én av kveldens to siste gullfinalister og slo Keiino i den siste gullduellen og til slutt gikk helt til topps i konkurransen.

- Jeg må vel bare ta kontakt med fastlegen min og si at det kommer en snarlig innleggelse med blødende magesår, sier Grønneberg spøkefullt til VG lørdag kveld.

Lørdag kveld publiserte Grønneberg også en kommentar på egen nettavis med tittelen «Det går mot et blødende magesår».

Grønneberg mener de langt fleste andre artistene i finalen var bedre enn Tix som til samme avis kunne fortelle at han vil ta Grønneberg på ordet.

- Jeg synes det er helt fair å gi meg lavt terningkast om de ikke liker låtene mine, bare man oppfører seg i det offentlige rom. Men det er én anmelder som har lovet at han skal spise et Tix-pannebånd på en seng av knuste glasskår fra brillene mine, det har jeg tenkt til å ta ham på ordet på, han skal gjøre det. Og hele Norge skal få se det, sier Haukland til avisen

Det var en tydelig rørt Tix som takket publikum.

- Norge, jeg har veldig lenge følt meg som den stygge andungen, både i musikkbransjen og i oppveksten. Det viser seg at én dag blir den stygge andungen en svane. Og jeg håper alle dere stygge andunger der hjemme forstår det at én dag kommer alle til å se dere som svaner, sa en tydelig rørt Tix på NRK lørdag kveld.