Saken blir oppdatert.

Egmont Publishing skifter navn til Story House Egmont ifølge danske Media Watch. Kampanje erfarer at navneskiftet kommuniseres til de norske ansatte klokken 14 i dag og i en pressemelding sendt ut like etter, bekrefter mediehuset opplysningene.

Navnebyttet signaliserer at forlagsvirksomheten ikke lenger er den eneste kjernevirksomheten til selskapet som også har slått seg opp på netthandel og markedsføring.

- Vi har sterke publisistiske verdier, og vår journalistikk og inspirerende innhold når ut til millioner av lesere, på en rekke plattformer hver dag. Men selskapet har utviklet seg betydelig de siste årene, og omfatter nå også e-handel og byråer med digital profil. Dette er vekstområder som har blitt en viktig del av vår samlede virksomhet. Det er derfor tid for å modernisere hvordan vi møter våre partnere, kunder, brukere og lesere - og hvordan vi ser på oss selv, sier administrerende direktør i Story House Egmont Norge, Nina Vesterby.

Selskapets norske avdeling rommer både et forlagshus med ukeblader som Hjemmet, Her & Nå, Kamille og Det Nye, men også reklame- og influencerbyråer som People og Sempro, samt en voksende satsing på netthandel. Nylig ble det kjent at Egmont kjøper Royal Design og dermed sikrer seg en årlig omsetning på syv milliarder kroner innenfor dette forretningsområdet.

Les mer: Egmont med milliardinvestering i netthandel

Navnebyttet trådte i kraft 1. januar 2021 og omfatter Egmont Publishing i Norge, Sverige, Danmark og andre land der Egmont Publishing er til stede.

- Story House Egmont er et navn som peker fremover og signaliserer et ambisiøst selskap, der media, teknologi, kunderelasjoner og historiefortelling går hånd i hånd. I Story House Egmont er Egmonts DNA «We bring stories to life» - det sentrale, samlende element. Jeg er stolt av hvordan vi, basert på vårt grunnleggende, publisistiske fundament, har bygget vellykkede vekstbedrifter. Vi produserer innhold i verdensklasse og skaper samtidig sterke forbrukersamfunn, sier administrerende direktør i Story House Egmont, Torsten Bjerre Rasmussen.

Les også: Egmont Publishing setter ny ledegruppe - her er de nye sjefene