Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen), som blant annet eier strømmetjenesten Viaplay og TV3, går i strupen på Schibsteds TV-kanal, VGTV.  Til høsten møtes mediegigantene i retten fordi Nent-gruppen nå saksøker VGTV for å vise klipp fra selskapets Champions League-kampene, skriver E24.

Les også: Varsler kraftig vekst i Norge – men neste år ribbes Viaplay for toppfotball

I Norge er det Viaplay og TV 2 som har rettighetene til å vise Champions League. Likevel viser VGTV mål fra kampene i sine sendinger. Partene møtes i Oslo tingrett over fire dager i slutten av august.

VGTV mener de har sitt på det tørre. Det begrunner de i den såkalte nyhetsretten, som gir muligheter til å sende «korte utdrag fra begivenheter av stor allmenn interesse

- Nyhetsretten er hjemlet i norsk lov for å sikre en fri nyhetsformidling. Det er utbredt blant norske kringkastere. Vi og Nent er uenige i hvordan regelen skal praktiseres, sier administrerende direktør i VGTV Thomas Manus Hønningstad til økonomiavisen.

Hønningstad mener det også er snakk om andre rettigheter som kanalen viser.

. Det kan være Champions League-mål, nordmenn i Bundesliga, eller andre ting som har stor interesse, sier han.

Nent bekrefter at selskapet har tatt ut et søksmål mot VGTV, men er ellers knapp med kommentarene.

- Vi sendte et søksmål mot VG i desember. Bakgrunnen er bruk av klipp fra våre sportssendinger på deres nettside. Men siden dette er en pågående sak ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere, sier Nicholas Smith.

Nent-gruppen har, som Kampanje tidligere har skrevet, de siste årene handlet inn rettigheter i stort monn til blant annet Premier League og vintersport. Men også Schibsted og VGTV har intensivert jakten på sportsrettighetr. 

Les også: Tapte budkampen om vintersporten - prisen skal ha landet på én milliard i Norge