Mandag slippes de første artistene til årets Melodi Grand Prix. Første delfinale går på lufta 16. januar og finalen går av stabelen 20. februar.

Seks artister er forhåndskvalifiserte til finalen. Blant dem finner vi Andreas Haukeland, bedre kjent som Tix. Han fikk sitt gjennombrudd med russelåten «Sjeiken» i 2015 og toppet listene som artist i Norge og som låtskriver i utlandet med verdenshiten «Sweet But Psycho».

Haukeland har også rukket å delta i «Paradise Hotel» og vært dommer i «Idol». Nå gjør han sin MGP-debut med låten «Ut Av Mørket».

De andre artistene som er forhåndskvalifisert til finalen er 2019-vinnerne Keiino, Rein Alexander, Stavangerkameratene, Kaja Rode og Atle Pettersen.

Lørdag skal fire artister konkurrere om en plass i finalen. De er Beady Belle, Jorn, Stina Talling og Blåsemafian.

Prosjektleder Stig Karlsen sier til VG at han mener årets konkurranse «blir tidenes viktigste».

- Jeg tenker at denne utgaven av MGP kunne ha inngått i helseplanen til Norge i en litt mørk og tung tid. Vi får ikke gått på teater, vi får ikke gått på kino og vi får ikke gått på konserter. Da kan gleden og engasjementet rundt MGP være det som gir oss en liten pause fra bekymringer om fremtiden, jobb og helse, sier han.

I fjor ble den internasjonale konkurransen avlyst, og fjorårets norske vinner Ulrikke Brandstorp fikk ikke prøvd vinnerlåten «Attention» på et europeisk publikum. I år blir det garantert en internasjonal finale, ifølge VG. European Broadcasting Union opererer med flere mulige scenarioer,  der ett av dem er at alle deltakerland deltar med ferdiginnspilte opptredener.