Med koronarestriksjoner og kuldegrader de fleste steder i landet, lå det meste til rette for gode seertall på flere av helgens premieresendinger. Kampanje har allerede omtalt seerveksten på premieren til «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» på TVNorge, men nå kan også TV 2 gå ut med tallene på sin «The Voice»-premiere som viste vekst både på hovedkanalen og strømmetjenesten TV 2 Sumo.  

- Dette er fantastisk jobbet av produksjonsselskapet ITV Studios og interne krefter i TV 2, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til Kampanje.

484.000 så premieren på «The Voice» fredag lineært og det var klart bedre enn premieretallene fra to år tilbake. Premiere den gang, i januar 2019, ble sett av 348.000 seere, viser tall fra Kantars TV-undersøkelse.

- Det er utrolig gøy at et format som «The Voice» gjør en så sterk premiere både lineært men ikke minst på TV 2 Sumo hvor det også fikk en knallstart. Seingen på «The Voice» vokser gjennom hele helgen, sier Haldorsen.

I tillegg fulgte 133.000 seere programmet på TV 2 Sumo og også det var bedre enn tilsvarende tall på 76.000 fra 2019. Totalt har dermed 724.000 så langt sett premieren av «The Voice» som i år har flere nye mentorer i blant andre Tom «Matoma» og Ina Wroldsen.

- Vi har fått inn to nye og helt unike mentorer. Ina med sin utrolige faglighet og tydelighet, og Tom «Matoma» som med en varme og unike innlevelse gjør en fantastisk debut. Sammen med den unike Voice-erfaringen til Yosef Wolde-Mariam og Espen Lind, så har vi et knallsterkt mentor-team i år. Når man i tillegg finner så utrolig flinke vokalister, så er det bare å glede seg til fortsettelsen, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Les også: Koronapreget idrettsgalla mistet nesten 200.000 TV-seere