4. februar slipper NRK deres nye serie «Maxitaxi Driver» med Steinar Sagen i hovedrollen. NRK kaller serien en mørk dramaserie med komiske undertoner og romantisk skjær. 

Se traileren litt lenger ned i saken.

- Den handler om en underpult pornoavhengig maxitaxi-sjafør, ensom sådan, som sitter på veldig mye kompetanse og masse kjærlighet inni hjertet sitt, som han ikke får brukt til noe som helst, sier Steinar Sagen til Kampanje.

Sagen forteller at hovedpersonen er sugen på relasjoner, og aller helst med en kvinne som han kan dele livet sitt med.

- Men han er både litt klønete og har dårlig selvtillit. Han har godt i vante spor i 20 år, og fått dritt og motgang. Så han har ingen kjempeforhåpninger om at noe skal skje. Samtidig er han litt betatt av en dame som jobber på McDonalds og prøver å gjøre fremstøt, og en dag kjører han på henne ved et uhell. Plutselig er han i livet hennes og omvendt. Det er en kjærlighetshistorie rett og slett, sier Sagen.

- Steinars baby 
Det er Per Harald Kårstad som har hatt regien på «Maxitaxi Driver». Kårstad som tidligere har regissert humordramaer som «Side om side» og «Nesten voksen», forteller at serien var Sagens idé.

- Det er Steinars baby dette prosjektet. Steinar kom med denne ideen for to-tre år siden hvor han tok utgangspunkt i den Maxitaxisjafør-rollen han hadde i «Lilyhammer», sier Kårstad til Kampanje.

Sagen forteller at han var på settet til «Lilyhammer», som gikk på NRK fra 2012 til 2014, da han fikk ideen til det som nå er blitt «Maxitaxi Driver».

- «Lilyhammer» er jo en «fish out of water»-historie, så tenkte jeg hva med en annen «fish out of water»serie med en maxitaxi-sjafør fra Norge som begynner å kjøre maxitaxi i New York. Det var mest som en spøk som jeg hadde til produsent Anders Tangen, og han sa «ja», men så ble det litt med praten.

Ideen ble liggende i skuffen frem til det en dag dukket opp en intern pitchekonkurranse i NRK, forteller Sagen. På det tidspunktet forestilte han seg en enda mørkere serie. 

- Så snakket jeg med sjefen Christina Rezk Resar om disse mørkeste tingene, og da sa hun kanskje det kunne vært kult å gjøre det litt «folkelig mørkt», i stede for mørkt mørkt. Og tror jeg vet sånn ca hva som er fordøyelig for det norske publikum. Jeg skjønte at jeg måtte gjøre det litt koselig, og jeg er absolutt for kos, sier Sagen.

Saken fortsetter etter traileren.


Fikk med seg Erlend Loe
Sagen forteller at han ville ha med seg Erlend Loe for å skrive manus etter at NRK hadde gitt grønt lys til serien.

- Jeg pitchet det kort, og Erlend sa ja. Så møttes vi og jeg hadde en del ideer før jeg møtte han, men så drodlet vi mye frem og tilbake, også sa jeg til han, «jeg kan ingenting teori. Jeg har takket nei til alle kurs og teori med McKee som NRk har prøvd å prakke på meg», og da var han veldig «ja, men du trenger ikke å vite så mye om det. Kan vi ikke bare skrive det sånn som vi tror at det kan være». Så tenkte jeg «ja, du er så proff».

- Vi hadde en prosjektleder Marit Støre Valeur som var veldig opptatt av aktene og dramaturgi, som satt og rev seg litt i håret og observerte to tullinger som surra i vei. Erlend er enda mer absurd enn det jeg er, men vi fant en fin balansegang. Men det var nok lurt å få manuset inn i «oppskriften» til Marit til slutt, sier Sagen.

Regissør Per Harald Kårstad forteller at de nesten rakk å spille inn alt før koronakrisen inntraff.

- Det var et par måneder opptak og vi hadde en opptaksuke igjen, og plutselig var det lille rommet vi filmet i fullt av mellomledelse og toppledelse som sa at nå måtte vi gå hjem.

Kommer på NRK:

4. februar slipper NRK samtlige seks episoder av dramaserien «Maxitaxi Driver». Foto: NRK

- Vi kjører binge
Regissøren sier de fikk spilt inn de siste scenene i fjor sommer, og at de nå er klare til å slippe seks episoder 4. februar.

- Vi kjører binge, dette er ikke «Game of Thrones» hvor folk kan sitte og vente i to år. Vi tror det lureste er å gi det ut samlet for å gjøre det enklere å få med seg hele serien i ett drag, sier Kårstad.

På spørsmål om hvordan han tror serien vil bli mottatt svarer Sagen at han er forberedet på alt. 

- Jeg har vært med på ting tidligere som jeg har trodd var kult også har anmelderne sagt «dette var dritt». Jeg hører jo av folk som har fått se det, at de liker det, men jeg er jo den siste som får vite sannheten. Heldigvis er jeg gammel nok og har selvtillit nok til å tenke at jeg synes det er kult, jeg er fornøyd med det og håper selvfølgelig at folk også liker det, sier Sagen.

- Maskorama-popularitet det kommer den ikke til å få. Det kan du sitere meg på, fortsetter Sagen.

«Maxitaxi Driver» med Steiner Sagen, Valentina Alexeeva og Trine Wiggen slippes 4. februar i NRK TV.