De norske håndballgutta fikk ikke den starten de hadde ønsket seg, da de torsdag kveld ble slått 24-28 av Frankrike. Det var det i gjennomsnitt 549.000 seere som fikk med seg på TV3, med en peak på 632.000. Dette sørget for en kommersiell andel på 57,2 prosent, og at TV3 var den største kommersielle kanalen torsdag, forteller Nent i en pressemelding.

Norges VM-åpning ble også en seersuksess på Viaplay, ifølge Nent. Nent-gruppen deleer ikke seertall fra deres strømmetjeneste, men skriver i en pressemelding at mer enn dobbelt så mange brukere fulgte gårsdageens sending sammenlignet med VM-åpningen sist.

- Absolutt en god start seertallsmessig. Dette er både en solid økning siden forrige VM-premiere, og ligger også betydelig høyere enn fjorårets EM-start på hjemmebane. Så de norske guttene er åpenbart hete hjemme i de norske TV-stuer. Med tap i går blir hver kamp nå også veldig spennende, sier sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma.

Dessverre var det ikke VM-nivå på TV-bildene som ble levert av den egyptiske produsenten torsdag kveld. VG meldte om klagestorm i går kveld. 

- Vi har vært i kontakt med produksjonen på flere fronter. De mener de har lokalisert problemet, og at de skal ha dette under kontroll i løpet av dagen. Så nå håper vi både Norge og produksjonen blir kvitt startrusket i maskineriet – og at seerne får en bedre opplevelse mot Sveits på lørdag, sier Oma.