Hver uke fremover vil NRK-serien «Sløsesjokket» rette lyset mot alt vi kaster her til lands. Det er programskaper og programleder Christian Strand som har laget serien sammen med dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK.

- Premiereprogrammet handlet om at Jan Thomas og jeg redder en el-bil som hadde blitt beordret vraket av bilimportøren og forsikringsselskapet, sier Strand til Kampanje.

Og Strand, som i premiereepisoden hadde Jan Thomas med som gjest, sløste i hvert fall med seertallene. Total screen rating var på hele 801.000 seere hvorav langt på vei de fleste så programmet lineært.

- Vi er så klart veldig fornøyde. Dette er en andel på 61 prosent. Det er veldig stas at en dokumentarserie som kombinerer god journalistikk med underholdning treffer godt, sier han.

«Sløsesjokket» er en ny serie på NRK der tanken er at Christian Strand med sine gjenser skal endre Norge. Videre i serien kommer Trygve Slagsvold Vedum, Jørgine «Funkygine» Vasstrand, Andreas «Tix» Haukland og Alexandra Joner til å dukke opp i serien.

- Gjennom hele høsten har jeg tatt med disse herlige menneskene på en mental oppvåkning og viste dem de enorme mengdene med nesten nye elbiler, kontormøbler, klær, elektronikk og sportsutstyr som kastes i Norge av oss forbrukere, men også fra det offentlige. Nesten nye ting som kunne vært brukt. Vi er på verdenstoppen i bruk og kast. Dette vil vi endre. Nå skal nordmenn og Norge bli bruk og BRUK-folk! Vi må få tingene til å vare lengre, sier Strand. 

I neste episode er det Alexandra Joner som er gjest og da skal det handle om klær

- Vi kjøper så mye nye klær at lagret til Fretex fylles med 50 tonn brukte klær hver dag, sier Strand.